Humus amb gambes a l'all i xips de plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de cigrons cuits
- 16 cuetes de gamba
- 2 grans d'all
- 16 xips de plàtan
- oli d'oliva
- sèsam torrat
- 1 llimona
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer l'humus, poseu els cigrons en un bol.
Afegiu-hi el sèsam, una mica d'oli de sèsam, el suc de llimona i tritureu-ho. A continuació, en una paella amb oli, fregiu unes làmines de plàtan, poseu-les a sobre d'un paper absorvent i saleu-les. Tot seguit, fregiu les cues de gamba en una paella amb oli i una mica d'all. I ja, per acabar, emplateu l'humus i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Salpebreu-ho tot i decoreu-ho amb sèsam, julivert i les xips de plàtan.
Afegiu-hi el sèsam, una mica d'oli de sèsam, el suc de llimona i tritureu-ho. A continuació, en una paella amb oli, fregiu unes làmines de plàtan, poseu-les a sobre d'un paper absorvent i saleu-les. Tot seguit, fregiu les cues de gamba en una paella amb oli i una mica d'all. I ja, per acabar, emplateu l'humus i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Salpebreu-ho tot i decoreu-ho amb sèsam, julivert i les xips de plàtan.