Hummus

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són un llegum ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, és a dir, aporten energia de llarga duració, imprescindibles per a un bon rendiment físic i mental.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g cigrons

    200 g faves

    2 carrotes

    2 llimes

    1 bleda-rave

    3 fulles verdes de col

    1 cabeça d'alls negres

    1 cabeça d'alls

    6 cullerades de tahina

    Oli OVE

    Sal grossa

    Sal fina

    Pebre negre

    Pebre vermell fumat dolç

    Fulles de menta

    Fulles de julivert

    Comí en pols

    Sèsam negre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa al fons d'una safata. Damunt hi posem 1 bleda-rave i una cabeça d'alls. Ho enfornem durant 15 minuts, a 220º.
  2. Passat aquest temps, hi afegim 2 carrotes netes, amb pell. Ho deixem 20 minuts més, a 220º.
  3. Agafem els llegums, prèviament remullats durant 24 hores amb aigua mineral, per separat. Els posem en dues olles de pressió, una per als cigrons i l'altra per a les faves, amb 3 dits més d'aigua mineral. Deixem que coguin 25 minuts i que reposin 2 hores.
  4. Colem els llegums i en reservem els sucs per a altres receptes.
  5. Triturem els cigrons amb 3 cullerades de tahina, un raig d'oli d'oliva verge extra, sal, pebre negre, mitja cullerada de comí molt, el suc d'una llima i 3 grans de l'all que ja tindrem escalivat.
  6. Fem el mateix amb les faves, en un altre got batedor.
  7. Tallem les fulles de col a tires ben petites i les saltem en una paella amb oli. Ho salem.
  8. Repartim el contingut del pot dels cigrons en 3 parts. Una de les parts, la reservem en un bol. La segona de les parts, la triturem amb les fulles de col saltades i ho reservem en un altre bol. La tercera de les parts, la triturem amb la carrota prèviament espolsada de sal i tallada ben menuda, sense la punta de la tija. La reservem en un altre bol. Afegim, en els tres bols: llavors de sèsam negre, pebre vermell fumat dolç, un raig d'oli OVE i julivert picat. Ja tenim els 3 hummus de cigró
  9. Repartim el contingut del pot de faves en 3 parts. Reservem en un bol la primera de les parts. Triturem la segona de les parts, juntament amb els alls negres d'una cabeça, tallats ben menuts. La reservem en un segon bol. Espolsem la bleda-rave de l'excés de sal, en traiem la punta de la tija, i la tallem a daus. Ho triturem amb la tercera part de les faves, ho reservem en un tercer bol i ja tenim fets els 3 hummus de faves. Afegim, en els tres bols: llavors de sèsam negre, pebre vermell fumat dolç, un raig d'oli OVE i menta picada. Tant en el cas dels cigrons com en el de les faves, hi podem afegir més oli, si ens queda massa eixut.
  10. Ho servim amb torradetes i/o crudités.
Anar al contingut