Hummus, bacallà marinat i espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Carrió
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 all
  • 2 cullerades de tahina
  • 50 g d'espinacs frescos
  • 400 g de morro de bacallà dessalat
  • 2 llimones
  • 1 taronja
  • 1 llima
  • 1 canonet de canyella
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, espremeu una llimona amb una espremedora i reserveu-ne el suc.

Per fer l'hummus, tritureu amb un pímer els cigrons juntament amb el suc de la llimona, la tahina, un gra d'all i una mica de sal i reserveu-ho.

A continuació, talleu les pells de la llima, la taronja i l'altra llimona, poseu-les en un bol amb l'oli i el canonet de canyella, barregeu-ho una mica, afegiu-hi el morro de bacallà tallat a dauets de 2x2 centímetres, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho marinar durant 24 hores.

Tot seguit, netegeu els espinacs i talleu-los en juliana fina.

I ja per acabar, poseu l'humus a la base del plat, afegiu-hi els daus de bacallà marinat al damunt, cobriu-los amb la juliana d'espinacs i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bacallà.
Anar al contingut