Hummus, bacallà marinat i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de cigrons cuits
- 1 all
- 2 cullerades de tahina
- 50 g d'espinacs frescos
- 400 g de morro de bacallà dessalat
- 2 llimones
- 1 taronja
- 1 llima
- 1 canonet de canyella
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, espremeu una llimona amb una espremedora i reserveu-ne el suc.
Per fer l'hummus, tritureu amb un pímer els cigrons juntament amb el suc de la llimona, la tahina, un gra d'all i una mica de sal i reserveu-ho.
A continuació, talleu les pells de la llima, la taronja i l'altra llimona, poseu-les en un bol amb l'oli i el canonet de canyella, barregeu-ho una mica, afegiu-hi el morro de bacallà tallat a dauets de 2x2 centímetres, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho marinar durant 24 hores.
Tot seguit, netegeu els espinacs i talleu-los en juliana fina.
I ja per acabar, poseu l'humus a la base del plat, afegiu-hi els daus de bacallà marinat al damunt, cobriu-los amb la juliana d'espinacs i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bacallà.
Per fer l'hummus, tritureu amb un pímer els cigrons juntament amb el suc de la llimona, la tahina, un gra d'all i una mica de sal i reserveu-ho.
A continuació, talleu les pells de la llima, la taronja i l'altra llimona, poseu-les en un bol amb l'oli i el canonet de canyella, barregeu-ho una mica, afegiu-hi el morro de bacallà tallat a dauets de 2x2 centímetres, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho marinar durant 24 hores.
Tot seguit, netegeu els espinacs i talleu-los en juliana fina.
I ja per acabar, poseu l'humus a la base del plat, afegiu-hi els daus de bacallà marinat al damunt, cobriu-los amb la juliana d'espinacs i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bacallà.