Huminta (Pastís de blat de moro) - Bolívia
- Programa: Karakia
- Cuina: Julia Quezada i Sergio Gálvez, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 tasses de blat de moro
- 1/2 tassa de llet
- 2-3 cullerades de farina de blat de moro
- 1 tassa de sucre
- mantega
- formatge
- llevat en pols
- 3 ous
- sal
PREPARACIÓ
Tritureu el blat de moro amb el túrmix juntament amb la llet, perquè us sigui més fàcil de triturar.
Aboqueu aquesta pasta en un bol i afegiu-hi el sucre. Remeneu-ho i després incorporeu-hi la farina de blat de moro, una mica de llevat en pols, un pessic de sal i un parell d'ous batuts. Torneu a remenar-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats.
Esteneu la pasta en una safata de forn. Repartiu-hi unes quantes làmines de formatge i un altre ou batut per sobre.
Enforneu-ho a temperatura alta durant uns 45-50 minuts. Controleu-ne el punt de cocció punxant la pasta amb un escuradents. Si surt net, vol dir que el pastís ja està a punt.
La huminta se sol menjar a mitja tarda, acompanyant un te o un cafè i és molt típica de l'època de Pasqua.
Aboqueu aquesta pasta en un bol i afegiu-hi el sucre. Remeneu-ho i després incorporeu-hi la farina de blat de moro, una mica de llevat en pols, un pessic de sal i un parell d'ous batuts. Torneu a remenar-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats.
Esteneu la pasta en una safata de forn. Repartiu-hi unes quantes làmines de formatge i un altre ou batut per sobre.
Enforneu-ho a temperatura alta durant uns 45-50 minuts. Controleu-ne el punt de cocció punxant la pasta amb un escuradents. Si surt net, vol dir que el pastís ja està a punt.
La huminta se sol menjar a mitja tarda, acompanyant un te o un cafè i és molt típica de l'època de Pasqua.