Heluiyat halib (Sachbauie) (Pastís de llet) - Jordània

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Nàdia Ayasreh i Jordi Castellanos, Barcelona

INGREDIENTS

  • pa de motlle
  • margarina
  • sucre
  • llimona
  • aigua de flor de taronger
  • aigua
  • nous
  • pistatxos (sense sal)
  • canyella en pols
  • llet

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura suau.
Unteu lleugerament les llesques de pa de motlle amb margarina i poseu-les a la base d'una safata de pírex de vores altes, que ha de quedar ben coberta.
Poseu la safata al forn una estoneta, fins que les llesques quedin ben daurades.
Prepareu un almívar posant en un cassó aigua i sucre a parts iguals. Afegiu-hi unes gotes de suc de llimona i un parell de culleradetes d'aigua de flor de taronger. Remeneu-ho tota l'estona, però no deixeu que us quedi gaire dens. Ha de ser un almívar lleuger. Un cop tingueu l'almívar a punt, aboqueu-lo per sobre del pa de motlle, que quedi ben xopat.
Trinxeu un grapat de nous i repartiu-les per sobre del pa amb almívar. Espolseu-hi una mica de canyella en pols per damunt.
Peleu uns quants pistatxos i trinxeu-los ben menuts. Reserveu-los.
Poseu la llet en una cassola, que comenci a escalfar-se. Afegiu-hi un parell de cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor.
Desfeu 3 cullerades curulles de midó de blat de moro amb una mica de llet freda.
Quan la llet de la cassola arrenqui el bull, aboqueu-hi el midó desfet. No pareu de remenar enèrgicament, que si no se us farien grumolls. Veureu que la llet qualla força ràpid. Aboqueu aquesta pasta de llet per sobre de les llesques amb nous. Us ha de quedar una capa gruixuda, ben bé d'un parell de dits.
Escampeu-hi els pistatxos trinxats per sobre, que la superfície quedi ben coberta.
Deixeu reposar aquest pastís una bona estona, que refredi de manera natural, abans de posar-lo dins la nevera.
Serviu-lo ben fred.

Anar al contingut