Hamburguesa planxada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Per a un àpat complet, afegeix a l'hamburguesa una gran amanida verda com a entrant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    700 g de carn de llom ibèric

    100 ml de nata

    100 g de molla de pa

    1 gra d'all

    julivert

    pebre negre

    sal

    comí en pols

    gingebre

     

    Per a la salsa

    100 g de nata 35%

    70 g formatge cheddar sec

    70 g formatge parmesà

    mostassa de Dijon

    whisky

     

    Per fer els envinagrats

    100 ml de vinagre chardonnay

    60 g de sucre morè

    1 cogombre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 100 ml de vinagre chardonnay i hi desfem 60 g de sucre morè. Ho deixem temperar.
  2. Buidem amb una cullera la part central d'un cogombre i el tallem a rodelles fines.
  3. Salem el cogombre dins un bol amb sal i el removem perquè deixi anar l'aigua.
  4. Rentem les rodelles de cogombre amb aigua mineral. L'assequem i hi afegim el vinagre amb sucre. Ho reservem.
  5. Posem dins d'un bol gros 100 g de molla de pa i hi afegim 100 ml de nata 35%. Ho remenem.
  6. Afegim al bol gingebre i  1 gra d'all ratllats, comí en pols, sal i pebre negre. Ho tornem a remenar.
  7. Afegim al bol la carn picada i unes fulles de julivert picat. Ho barregem.
  8. Filmem a pell el contingut del bol i ho deixem reposar a la nevera durant 1 hora.
  9. Escalfem en un pot 100 ml de nata. Ratllem 70 g de formatge parmesà i 70 g de cheddar i els afegim al pot.
  10. Hi afegim 1 cullerada de mostassa de Dijon i un raig de whisky. Ho barregem i ho reservem.
  11. Traiem el bol de la carn de la nevera i donem forma a les hamburgueses.
  12. Coem les hamburgueses a la planxa.
  13. Obrim un panet i hi introduïm l'hamburguesa, la salsa i les rodanxes de cogombre envinagrat.
  14. Planxem l'entrepà a la sandvitxera elèctrica.