Hamburguesa de porc ibèric
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els entrepans poden conferir un àpat complet i equilibrat si inclouen ingredients de qualitat i variats com és el cas: carn de porc ibèric, pa i vegetals, aquests últims tant a l'entrepà com en una amanida com a complement.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g de carn picada de llom ibèric
300 g de farina
100 g de nata
100 g de molla de pa
7 g de llevat en pols
1 cullerada de sucre de llustre
25 g de mantega
150 g de llet sencera
2 ous
julivert
1 gra d'all
pebre negre
sal
comí en pols
cogombre agredolç
tomàquet
brots de mostassa
PREPARACIÓ
- Blanquegem els rovells d'ou amb el sucre de llustre.
- Barregem els ingredients secs: farina, sal i llevat.
- Escalfem 150 g de llet amb la mantega fins que es fongui i l'afegim als ingredients secs i amassem.
- Hi afegim els rovells blanquejats i seguim amassant fins que ens quedi una massa ben elàstica.
- Fem una bola i la untem amb oli.
- Filmem la bola i la deixem reposar 2 hores a temperatura ambient.
- De la bola reposada, en fem 4 boles i les posem en motlles rodons untats amb una mica de farina i oli.
- Deixem que les boles reposin una hora més perquè llevin.
- Barregem la carn de porc amb les clares, una picada d'all i julivert i les espècies (comí en pols i pebre negre).
- Remullem la molla de pa amb la nata.
- Ho afegim a la barreja de carn.
- Fem boles amb aquesta barreja i les deixem a la nevera 1 hora.
- Enfornem les boles de pa 10-15 minuts a 220 g. A mitja cocció pintem les hamburgueses amb una mica de llet.
- Fem hamburgueses aixafant les boles i els hi donem forma dins el tallapastes.
- Fem les hamburgueses a la paella uns 7 minuts i les servim amb tomàquet tallat a rodanxes, fulles de brots de mostassa i cogombre agredolç.