Hamburguesa de porc ibèric

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els entrepans poden conferir un àpat complet i equilibrat si inclouen ingredients de qualitat i variats com és el cas: carn de porc ibèric, pa i vegetals, aquests últims tant a l'entrepà com en una amanida com a complement.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 g de carn picada de llom ibèric

    300 g de farina

    100 g de nata

    100 g de molla de pa

    7 g de llevat en pols

    1 cullerada de sucre de llustre

    25 g de mantega

    150 g de llet sencera

    2 ous

    julivert

    1 gra d'all

    pebre negre

    sal

    comí en pols

    cogombre agredolç

    tomàquet

    brots de mostassa

     

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem els rovells d'ou amb el sucre de llustre.
  2. Barregem els ingredients secs: farina, sal i llevat.
  3. Escalfem 150 g de llet amb la mantega fins que es fongui i l'afegim als ingredients secs i amassem.
  4. Hi afegim els rovells blanquejats i seguim amassant fins que ens quedi una massa ben elàstica. 
  5. Fem una bola i la untem amb oli.
  6. Filmem la bola i la deixem reposar 2 hores a temperatura ambient.
  7. De la bola reposada, en fem 4 boles i les posem en motlles rodons untats amb una mica de farina i oli.
  8. Deixem que les boles reposin una hora més perquè llevin.
  9. Barregem la carn de porc amb les clares, una picada d'all i julivert i les espècies (comí en pols i pebre negre).
  10. Remullem la molla de pa amb la nata. 
  11. Ho afegim a la barreja de carn.
  12. Fem boles amb aquesta barreja i les deixem a la nevera 1 hora.
  13. Enfornem les boles de pa 10-15 minuts a 220 g. A mitja cocció pintem les hamburgueses amb una mica de llet.
  14. Fem hamburgueses aixafant les boles i els hi donem forma dins el tallapastes.
  15. Fem les hamburgueses a la paella uns 7 minuts i les servim amb tomàquet tallat a rodanxes, fulles de brots de mostassa i cogombre agredolç.
Anar al contingut