Gyozes de peus de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Amb una amanida o una crema de verdures lleugera com a entrant, i les gyoses a continuació, tenim un àpat complet i equilibratAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 paquet de crestes

    2 peus de porc

    1 xirivia

    1 porro

    1 pastanaga

    Julivert

    200 g de col de paperina

    3 cebetes tendres

    2 grans d'all

    1 tall de gingebre

    Oli de sèsam

    1 cullerada de salsa de soja

    1 cullerada de mirin

    1 cullerada de vinagre d'arròs  

    7 g de midó de blat de moro

    Aigua freda

    Oli picant

    Llorer

     

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem dos peus de porc partits per la meitat en una olla de pressió coberts amb aigua fred i una fulla de llorer. Ho escalfem fins que arrenqui a bullir.
  2. Rentem i pelem 1 porro, 1 xirivia i 1 pastanaga. Els tallem a bresa.    
  3. Quan l'aigua de l'olla arrenca a bullir, desescumem.
  4. Llencem l'aigua de blanquejar els peus de porc i tornem a posar l'olla al foc.
  5. Afegim a l'olla un manat de julivert, les verdures tallades i ho tornem a cobrim amb aigua freda. Tanquem l'olla i ho coem 15 minuts. Passat aquest temps, ho deixem reposar 30' amb l'olla tapada.
  6. Desossem els peus de porc quan encara estan tebis i els deixem refredar.
  7. Tallem els peus de porc a mida de microbrunesa. Els reservem.
  8. Tallem a la microbrunesa mitja col de paperina ja neta i tres cebes tendres de mida petita. Reservem la part verda de les cebes.
  9. Posem una paella al foc amb una mica d'oli de sèsam i l'escalfem.
  10. Afegim la col i les cebes a la paella i les fem suar a foc mitjà-baix.
  11. Pelem dos grans d'all i els tallem a la microbrunesa. Pelem i tallem a la microbrunesa un tros de gingebre fresc. Reservem una mica de gingebre tallat en un plat.
  12. Afegim els alls i el gingebre a la paella i ho integrem.
  13. Incorporem els peus de porc tallats a la paella i ho fem coure uns quants minuts més.
  14.  Acabem el farcit de les gyozes afegint-hi 1 cullerada de vinagre d'arròs, 1 cullerada de mirin i 1 cullerada de salsa de soja.  
  15. Dissolem 7 g de midó de blat de moro en una mica d'aigua freda i ho incorporem a la paella. Ho remenem i reservem el farcit en un colador, a sobre d'un bol, perquè deixi anar el líquid sobrant.
  16. Agafem un paquet de crestes i les anem farcint amb una cullerada de farcit i tancant-les en forma de gyozes.
  17. Posem una paella al foc amb una mica d'oli de sèsam. Hi posem les gyozes amb la base tocant la paella.
  18. Dissolem una mica de midó de blat de moro en un got amb aigua i l'afegim a la paella quan la base de les gyozes està lleugerament torrada. Tapem la paella i ho coem 3 minuts.
  19. Fem la salsa per acompanyar les gyozes: en un bol posem la salsa de soja, l'oli picant, el gingebre reservat i una mica de les fulles verdes de les cebes picades a la microbrunesa. Ho barregem.
  20. Traiem les gyozes de la paella i les posem en una safata. Ens les mengem sucant-les a la salsa.
Anar al contingut