Gyo-za (crestes japoneses)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Ferré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Tragaluz, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 fulls de gyo-ka (producte japonès)
- 250 g de carn picada de vedella
- 400 g de carn picada de porc
- 1/2 manat de cebes tendres
- 1/2 col
- 2 alls tendres picats
- 1 culleradeta de gingebre ratllat
- 1 ceba picada
- 1 tassa de salsa d'ostres
- 2 ous
- 1 culleradeta d'oli de sèsam
- 1 gotet d'oli verge
- sal
- 1 tasseta de soia líquida Per a la salsa:
- 1 tasseta de vinagre d'arròs
- gotes de Raayu (oli picant)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la carn picada de porc i de vedella en un bol.
Tot seguit afegiu-hi la col, l'all tendre, la ceba tendra, la ceba picada, el gingebre, una mica de salsa d'ostres i el rovell d'ou. Barregeu-ho fins que la mescla quedi homogènia. Aleshores farciu la cresta amb la mescla de carn picada i pinteu el voltant de la cresta amb ou. Tanqueu-la ajudant-vos d'una forquilla. Després poseu oli en una paella i afegiu-hi les crestes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi aigua, tapeu la paella, abaixeu el foc i deixeu-les coure al vapor. Mentrestant, poseu el vinagre, la soia i l'oli picant en un bol i barregeu-ho Per a la guarnició, poseu en un plat una mica d'amanida, rave picant, col xinesa, pebrot, llimona i cogombre. Després emplateu les crestes i afegiu-hi la salsa de vinagre i soia.
Tot seguit afegiu-hi la col, l'all tendre, la ceba tendra, la ceba picada, el gingebre, una mica de salsa d'ostres i el rovell d'ou. Barregeu-ho fins que la mescla quedi homogènia. Aleshores farciu la cresta amb la mescla de carn picada i pinteu el voltant de la cresta amb ou. Tanqueu-la ajudant-vos d'una forquilla. Després poseu oli en una paella i afegiu-hi les crestes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi aigua, tapeu la paella, abaixeu el foc i deixeu-les coure al vapor. Mentrestant, poseu el vinagre, la soia i l'oli picant en un bol i barregeu-ho Per a la guarnició, poseu en un plat una mica d'amanida, rave picant, col xinesa, pebrot, llimona i cogombre. Després emplateu les crestes i afegiu-hi la salsa de vinagre i soia.