Gulyás leves (Sopa de gulasch) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Eszter Fortuna, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de carn de vedella
  • 400 g de patates
  • 100 g de pastanagues
  • 100 g de julivert (opcional)
  • 1 ceba
  • 1 pebrot
  • 1 tomàquet
  • comí mòlt
  • paprika dolça
  • pasta menuda de sopa
  • crema de paprika concentrada
  • 1,5 l d'aigua
  • llard
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i talleu la ceba ben petita. Sofregiu-la en una cassola amb una mica de llard. Un cop sofregida, afegiu-hi força paprika dolça. Remeneu-ho i ràpidament -perquè si no amarguejaria- aboqueu a la cassola la vedella, tallada a daus. Deixeu-ho enrossir a foc viu i, passats uns minuts, afegiu-hi el tomàquet i les pastanagues trossejades. Feu-hi tres o quatre remenades i ja hi podeu afegir l'aigua. Afluixeu el foc i deixeu que faci xup-xup durant uns 20 minuts.
Peleu i trossegeu les patates. Afegiu-les a la cassola i que coguin una mitja hora. Condimenteu l'olla amb un polsim de comí mòlt.
Passats uns 5 minuts, afegiu a l'olla 3 o 4 grapats de pasta menuda de sopa. Rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi força paprika dolça i crema concentrada de paprika, que li donarà el toc picant a la sopa. Remeneu-ho de nou. Deixeu que passin uns minuts, tasteu-ho i afegiu-hi més crema concentrada de paprika, si convé.
Trinxeu el julivert i, al final, incorporeu-lo a l'olla.
Serviu aquest plat ben calent.

Anar al contingut