Gulasch de presa ibèrica
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
2 preses ibèriques
1 cabeça d'alls
1 porro
2 cebes
pebre negre
mig pebrot vermell
una cullerada de paprika
4 litres d'aigua
1 copa de vi blanc sec
3 ossos de pernil
1 fulla de llorer
1 cullerada de llard
julivert
4 tomàquets pera
1 copa de vi blanc
PREPARACIÓ
1.- Tallem a daus la carn i la salpebrem. La saltem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i llard de porc.
2.- Un cop estigui ben rossa, retirem la carn.
3.- A la mateixa cassola hi coem la ceba, la cabeça d'alls tallada per la meitat, el porro, i el mig pebrot vermell amb un raig de vi blanc. Quan ha treballat una mica, hi afegim el tomàquet ratllat i, si és necessari, una mica de sucre.
4.- Un cop enrossit hi tirem el brou amb llorer i la carn que teníem reservada. Deixem que es cogui a foc lent dues hores.
5.- Tot seguir, li afegim la paprika i el julivert picat. Corregim de sal i ja ho podem servir.