Guisat de llagosta, gambes i espardenyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lolita Rexach
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
  • Informació nutricional
    -Obre

    El contingut de greix del marisc no es molt elevat, i destaquen les poliinsaturades, amb àcids grassos omega 3, que juguen un paper important en la prevenció de malalties cardíaques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 llagosta de 700 g
  • 10 espardenyes
  • 12 gambes
  • 1 ceba
  • farina
  • 1/2 kg de patates
  • oli d'oliva arbequina
  • sal i pebre negre
  • pebre vermell
  • 1 copa de conyac

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli sofregiu les espardenyes, ja enfarinades, i la cua i el cap de la llagosta.
Quan estigui tot dauradet, retireu-ho de la cassola, reserveu-ho i a la mateixa cassola sofregiu les peles i els caps de les gambes durant uns minuts. A continuació, afegiu-hi la ceba tallada a dauets. Quan la ceba estigui dauradeta, poseu-hi el conyac i flamegeu-ho. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua, la sal, el pebre negre i el pebre vermell i deixeu-ho bullir tot junt durant mitja horeta. Finalment, passeu-ho tot pel colador xinès, torneu a posar el suc colat a la cassola juntament amb les patates tallades a rodanxes, la cua de la llagosta, les espardenyes i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant un quart d'hora.I ja per acabar, emplateu la cua de llagosta, les espardenyes, les gambes i les patates i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut