Guatlles en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla, el faisà, la perdiu..., són de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix si es prenen sense la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 guatlles netes

  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot vermell
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 api petit
  • 2 copes de vi blanc
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llimona

    oli d'oliva verge extra les Garrigues

                1 got de brou de pollastre
  •             farigola
  •             romaní
  •             vinagre Chardonnay
  •             aigua mineral

PREPARACIÓ

1.Salpebrem les guatlles i les enrossim en una cassola amb una mica d'oli.  

2. Les traiem i a la mateixa cassola, hi refreguem una cabeça d'alls  tallada per la meitat, la ceba, el porro, l'api i la pastanaga tallat tot a trossos, i el pebrot pelat i tallat a quadradets petits.
3. Quan tot és ros (uns 10 minuts) hi posem les guatlles una altra vegada, hi aboquem el vi blanc per aixecar els sucres, la pell de llimona i una mica de suc. Deixem que tot s'evapori.  
4. Després hi aboquem el vinagre, l'oli i el brou de pollastre fins que quedi cobert i ho tapem. Deixem que faci xup-xup a foc molt lent durant 30 minuts.

Anar al contingut