Guatlles en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La guatlla, el faisà, la perdiu..., són de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix si es prenen sense la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 guatlles netes
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot vermell
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 api petit
- 2 copes de vi blanc
- 1 cabeça d'alls
-
1 llimona
oli d'oliva verge extra les Garrigues
1 got de brou de pollastre - farigola
- romaní
- vinagre Chardonnay
- aigua mineral
PREPARACIÓ
1.Salpebrem les guatlles i les enrossim en una cassola amb una mica d'oli.
2. Les traiem i a la mateixa cassola, hi refreguem una cabeça d'alls tallada per la meitat, la ceba, el porro, l'api i la pastanaga tallat tot a trossos, i el pebrot pelat i tallat a quadradets petits.
3. Quan tot és ros (uns 10 minuts) hi posem les guatlles una altra vegada, hi aboquem el vi blanc per aixecar els sucres, la pell de llimona i una mica de suc. Deixem que tot s'evapori.
4. Després hi aboquem el vinagre, l'oli i el brou de pollastre fins que quedi cobert i ho tapem. Deixem que faci xup-xup a foc molt lent durant 30 minuts.