Gravlax (Salmó marinat) - Suècia
- Programa: Karakia
- Cuina: Margareta Bellander i Lillan Nilsson, Sant Pere de Ribes
INGREDIENTS
- un llom de salmó fresc
- anet fresc
- mostassa
- oli
- sucre
- sal
PREPARACIÓ
Barregeu la sal i el sucre en un pot. En una safata, feu-hi una base de sal i sucre i, per sobre, escampeu-hi força anet fresc.
Talleu el llom del salmó horitzontalment i col·loqueu-ne una meitat sobre l'anet (la part de la pell tocant l'anet) i, per sobre, unes quantes cullerades de sucre i sal. Feu una altra capa d'anet fresc i a sobre l'altra meitat del llom (ara amb la part de la pell a dalt). Poseu-hi més sal i sucre. I més anet.
Deixeu-ho reposar a la nevera durant dos o tres dies.
Per servir-lo talleu-lo a filets ben fins i acompanyeu-lo amb enciam, un panet de cereals i una salsa, feta amb anet, mostassa i oli.
Talleu el llom del salmó horitzontalment i col·loqueu-ne una meitat sobre l'anet (la part de la pell tocant l'anet) i, per sobre, unes quantes cullerades de sucre i sal. Feu una altra capa d'anet fresc i a sobre l'altra meitat del llom (ara amb la part de la pell a dalt). Poseu-hi més sal i sucre. I més anet.
Deixeu-ho reposar a la nevera durant dos o tres dies.
Per servir-lo talleu-lo a filets ben fins i acompanyeu-lo amb enciam, un panet de cereals i una salsa, feta amb anet, mostassa i oli.