Gratinat de patates amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Juanjo Carrillo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Folquer, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de patates
- 16 talls prims de botifarra negra
- 100 g de formatge brie
- 1 tassa de nata líquida
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates, talleu-les en làmines molt primes, renteu-les bé i fregiu-les en un cassó amb oli abundant.
Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, poseu en una paella la nata, les patates fregides, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt duran uns deu minuts.
Tot seguit, poseu al centre d'un plat una capa de patates amb nata, cobriu-ho amb els talls de botifarra negra, feu una altra capa de patates a sobre, i finalment, cobriu-ho amb el formatge brie tallat a talls i sense pell.
I ja per acabar, poseu el plat a gratinar al forn durant uns cinc minuts i ja podeu servir-lo.
Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, poseu en una paella la nata, les patates fregides, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt duran uns deu minuts.
Tot seguit, poseu al centre d'un plat una capa de patates amb nata, cobriu-ho amb els talls de botifarra negra, feu una altra capa de patates a sobre, i finalment, cobriu-ho amb el formatge brie tallat a talls i sense pell.
I ja per acabar, poseu el plat a gratinar al forn durant uns cinc minuts i ja podeu servir-lo.