Gratin de chardons (Tronxos de card gratinats) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Nathalie Reverdin, Rubí

INGREDIENTS

  • tronxos de card
  • 50 g de farina
  • 500 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • formatge ratllat
  • nou moscada
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Per a aquest plat podeu fer servir tronxos de card naturals o enllaunats, ja cuits. Si són naturals, renteu-los i feu-los coure uns quants minuts en aigua abundant amb sal, sense deixar que quedin massa tous. Si són de llauna, escorreu-los, esbandiu-los i assequeu-los amb paper de cuina. Repartiu els tronxos en una safata per anar al forn.

Prepareu la beixamel. Poseu la llet en un cassó al foc, saleu-la al vostre gust i, abans que arrenqui el bull, retireu-la del foc.
Desfeu la mantega en una paella força ampla i enrossiu-hi la farina. Afegiu-hi una mica de llet per desfer els grumolls que s'hi facin. Després, afegiu-hi a poc a poc la resta de la llet, sense deixar de remenar. Condimenteu-la al vostre gust de pebre i nou moscada. Deixeu que cogui una estona, sense deixar de remenar perquè si no se us enganxaria.

Quan la consistència de la beixamel sigui la que us agrada, tot i que ha de quedar més aviat clara que espessa per poder repartir-la millor, aboqueu-la per sobre dels tronxos de card. Espolseu el formatge ratllat pel damunt i gratineu-ho perquè tingui un bonic color torrat.

Anar al contingut