Granissat / Sorbet de codony

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramon Martí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El Llagut. Taverna marinera, Tarragona
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El codony és una fruita molt rica en fibra que ajuda a no absorbir els greixos dels aliments.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 kg de codony fresc ben madur
  • 1 llimona
  • 1 l d'aigua mineral
  • 700 g de sucre
  • 1 cl d'aiguardent de codony d'alta qualitat
  • 50 cl d suc de llimona espremut i colat
  • groselles (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, talleu els codonys en falques ben gruixudes, peleu-les, traieu-ne les llavors i reserveu les falques en un bol amb aigua freda amb llimona tallada per la meitat i espremuda, per tal d'evitar que el codony s'oxidi mentre l'aneu pelant tot.

A continuació, en una olla baixa poseu-hi les falques de codony netes, afegiu-hi un litre d'aigua mineral i el sucre, tapeu-ho amb paper sulfuritzat, feu-hi un forat al mig i poseu-ho a foc fort fins que bulli. Quan bulli, abaixeu el foc i deixeu que es vagi coent a foc lent durant una hora, fins que el codony quedi cuit.

Tot seguit, retireu l'olla del foc, tritureu el codony amb el pímer, poseu-lo dins un tàper i deixeu que es refredi a la nevera durant unes tres hores. Després, afegiu el suc de llimona al codony ja fred, juntament amb l'aiguardent, poseu-ho en uns tàpers baixos i poseu-los al congelador. Mentre estigui al congelador, haureu d'anar-ho remenant amb una vareta, primer, i amb una forquilla, després, per anar trencant el sorbet i obtenir una textura similar al granissat. El sorbet ha de quedar amb una textura glaçada, però no cristal·litzada.

I ja per acabar, grateu el granissat amb una cullera o amb una forquilla, poseu-lo dins en una copa de vi grossa sense peu i decoreu-los amb les groselles.
Anar al contingut