Granissat de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La gelatina és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 llimones
1 llima
2 ous
1 làmina de gelatina
1 cogombre
Gingebre
Mel
Menta
Sucre morè
Sucre blanc
Aigua
PREPARACIÓ
- Poseu aigua freda en una safata i hidratem una làmina de gelatina.
- Feu l'almívar: escalfeu 60 ml d'aigua en un pot, hi afegiu 30 g de sucre morè i 30 g de mel. Ho remeneu i, un cop estigui integrat, hi afegiu una fulla de gelatina hidratada. Ho deixeu refredar.
- Escalfeu un pot amb aigua i ompliu un bol de vidre amb glaçons i aigua. Desfulleu un manat de menta. Escaldeu la menta a l'aigua bullint i en tallem la cocció al bol de gel.
- Poseu l'almívar i la menta en un vas americà. Ho tritureu i ho coleu. Ho poseu tot en una gerra a la nevera.
- Espremeu 4 llimones, ho coleu i ho poseu dins d'una gerra.
- Separem clares i rovells de 2 ous. Guardem els rovells a la nevera i posem les clares en un bol.
- Mig munteu les clares afegint-hi un polsim de sal amb les varetes elèctriques.
- Hi afegiu 20 g de sucre blanc a poc a poc. Ho acabeu de muntar i hi afegiu gingebre congelat i el suc de llimona. Ho passem en una safata de silicona i ho poseu al congelador.
- Traieu la safata del congelador, ho aixafeu i ho aboqueu al pírex.
- Peleu i talleu un cogombre a daus ben petits.
- Serviu el granissat en un bol. A la base hi posem l'almívar de menta, el cogombre a la brunesa i després el granissat del pírex. A sobre, hi ratllem la pell d'una llima.