Granissat de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La gelatina és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 llimones

    1 llima

    2 ous

    1 làmina de gelatina

    1 cogombre

    Gingebre

    Mel

    Menta

    Sucre morè

    Sucre blanc

    Aigua

PREPARACIÓ

  1. Poseu aigua freda en una safata i hidratem una làmina de gelatina.
  2. Feu l'almívar: escalfeu 60 ml d'aigua en un pot, hi afegiu 30 g de sucre morè i 30 g de mel. Ho remeneu i, un cop estigui integrat, hi afegiu una fulla de gelatina hidratada. Ho deixeu refredar.
  3. Escalfeu un pot amb aigua i ompliu un bol de vidre amb glaçons i aigua. Desfulleu un manat de menta. Escaldeu la menta a l'aigua bullint i en tallem la cocció al bol de gel.
  4. Poseu l'almívar i la menta en un vas americà. Ho tritureu i ho coleu. Ho poseu tot en una gerra a la nevera.
  5. Espremeu 4 llimones, ho coleu i ho poseu dins d'una gerra.
  6. Separem clares i rovells de 2 ous. Guardem els rovells a la nevera i posem les clares en un bol.
  7. Mig munteu les clares afegint-hi un polsim de sal amb les varetes elèctriques.
  8. Hi afegiu 20 g de sucre blanc a poc a poc. Ho acabeu de muntar i hi afegiu gingebre congelat i el suc de llimona. Ho passem en una safata de silicona i ho poseu al congelador.
  9. Traieu la safata del congelador, ho aixafeu i ho aboqueu al pírex.
  10. Peleu i talleu un cogombre a daus ben petits.
  11. Serviu el granissat en un bol. A la base hi posem l'almívar de menta, el cogombre a la brunesa i després el granissat del pírex. A sobre, hi ratllem la pell d'una llima.
Anar al contingut