Goxua
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Aquestes postres són molt energètiques, riques en proteïnes i calci, també en sucres i greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 magdalenes
250 g llet fresca
375 g nata
4 rovells d'ou
100 g mantega
50 g de maizena
180 g de sucre
2 canonets de vainilla
rom
caramels de mel
llimona
llima
PREPARACIÓ
- Posem en una safata 4 magdalenes tallades pel mig i les emborratxem amb un raig de rom. Les reservem. Si volem fer aquestes postres aptes per als més petits, podem canviar el rom per un almívar.
- Posem a bullir en un recipient 250 g de llet i 125 g de nata del 35%. Hi afegim la polpa dels 2 canonets de vainilla i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull hi parem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar 10 minuts.
- Escalfem una mica d'aigua mineral en un recipient.
- Desfem en una paella 100 g de sucre amb una mica d'aigua calenta i unes quantes gotes de suc de llimona, fins que quedi textura de xarop.
- Posem les magdalenes borratxes sobre paper sulfurat. Les reservem.
- Separem clares i rovells de 4 ous: les clares en un tàper i, els rovells, en un bol.
- Blanquejem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 80 g de sucre.
- Desfem 50 g de maizena amb una mica d'aigua freda i ho afegim als rovells. Ho remenem.
- Colem en un recipient la infusió de llet i nata i el posem a foc mitjà; hi afegim, a poc a poc, els rovells i ho remenem fins que s'espesseixi. Hi afegim 100 g de mantega pomada i ho reservem en una mànega.
- Triturem un grapat de caramels de mel en un got americà i ho reservem.
- Traiem de la nevera 250 g de nata del 35% i un bol metàl·lic, i la muntem amb les varetes elèctriques. Ho posem a dins d'una mànega.
- Ho servim en una copa de gelat. La magdalena a sota, la nata, la crema, pols de caramel i ratlladura de llima.