Gotet d'auró amb cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Artal
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xarop d'auró és molt ric en sucre, majoritàriament glucosa, i en minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 120 g de xarop d'auró
  • 120 g de nata líquida
  • sal en escates
  • Per a la sabaiona de cava:
  • 1 rovell d'ou
  • 30 g de cava
  • Per a les ametlles amb espècies (acompanyament opcional):
  • 200 g d'ametlles marcona sense cap pell
  • oli d'oliva verge extra
  • barreja de pebres (vermell, negre i blanc)
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer la sabaiona, poseu el rovell d'ou i el cava en un bol al bany maria i bateu-ho amb un batedor fins que quedi una escuma.

A continuació, poseu el xarop d'auró en un cassó i escalfeu-lo a foc suau durant uns minuts.

Per fer les ametlles, poseu-les en una paella, cobriu-les amb oli i fregiu-les a foc mitjà durant uns 15 minuts. Seguidament, poseu-les sobre paper absorbent, afegiu-hi la barreja de pebres i la sal per sobre i remeneu-les una mica.

I ja per acabar, poseu unes escates de sal al fons d'un gotet, aboqueu-hi a sobre una mica de xarop d'auró, després una mica de nata líquida i cobriu-ho amb la sabaiona. Finalment, poseu les ametlles en una plata i serviu-les amb els gotets.
Anar al contingut