Gotet d'auró amb cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Artal
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El xarop d'auró és molt ric en sucre, majoritàriament glucosa, i en minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 120 g de xarop d'auró
- 120 g de nata líquida
- sal en escates
- Per a la sabaiona de cava:
- 1 rovell d'ou
- 30 g de cava
- Per a les ametlles amb espècies (acompanyament opcional):
- 200 g d'ametlles marcona sense cap pell
- oli d'oliva verge extra
- barreja de pebres (vermell, negre i blanc)
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la sabaiona, poseu el rovell d'ou i el cava en un bol al bany maria i bateu-ho amb un batedor fins que quedi una escuma.
A continuació, poseu el xarop d'auró en un cassó i escalfeu-lo a foc suau durant uns minuts.
Per fer les ametlles, poseu-les en una paella, cobriu-les amb oli i fregiu-les a foc mitjà durant uns 15 minuts. Seguidament, poseu-les sobre paper absorbent, afegiu-hi la barreja de pebres i la sal per sobre i remeneu-les una mica.
I ja per acabar, poseu unes escates de sal al fons d'un gotet, aboqueu-hi a sobre una mica de xarop d'auró, després una mica de nata líquida i cobriu-ho amb la sabaiona. Finalment, poseu les ametlles en una plata i serviu-les amb els gotets.
A continuació, poseu el xarop d'auró en un cassó i escalfeu-lo a foc suau durant uns minuts.
Per fer les ametlles, poseu-les en una paella, cobriu-les amb oli i fregiu-les a foc mitjà durant uns 15 minuts. Seguidament, poseu-les sobre paper absorbent, afegiu-hi la barreja de pebres i la sal per sobre i remeneu-les una mica.
I ja per acabar, poseu unes escates de sal al fons d'un gotet, aboqueu-hi a sobre una mica de xarop d'auró, després una mica de nata líquida i cobriu-ho amb la sabaiona. Finalment, poseu les ametlles en una plata i serviu-les amb els gotets.