Got de crema anglesa amb maçana caramel·litzada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sabina Mayor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat, Roquetes
- Informació nutricional -Obre
Aquest postra té un alt poder calòric, pel seu contingut en sucre, nata i mantega.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la crema anglesa:
- 1/4 l nata líquida
- 3 rovells d'ou
- 45 g de sucre
- 1/2 beina de vainilla
- 1 full de gelatina
- Per a la poma caramel·litzada:
- 1 poma reineta
- 100 g de sucre
- 20 g mantega
- Per a la nata muntada:
- 150 g nata
- 15 g sucre
PREPARACIÓ
Per fer la crema anglesa, poseu en un cassó la nata i l'interior de la beina de vainilla i deixeu-ho infusionar.
Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol el sucre i els rovells i barregeu-los bé amb les varilles. Seguidament, poseu la barreja al cassó de la nata infusionada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arribi a una temperatura de 85 graus, retireu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina ja remullada, barregeu-ho bé, ompliu uns quants gotets fins a la meitat amb la crema anglesa i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja horeta.
Tot seguit, poseu el sucre en un cassó a foc suau. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben desfet i dauradet, poseu-hi la poma tallada a dauets, salteu-la durant uns 5 minuts i deixeu-la refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu en un bol la nata i el sucre i munteu-la amb unes varilles.
I ja per acabar, traieu els gotets de crema anglesa de la nevera, poseu-hi els dauets de poma a sobre i cobriu-ho tot amb la nata muntada.
Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol el sucre i els rovells i barregeu-los bé amb les varilles. Seguidament, poseu la barreja al cassó de la nata infusionada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arribi a una temperatura de 85 graus, retireu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina ja remullada, barregeu-ho bé, ompliu uns quants gotets fins a la meitat amb la crema anglesa i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja horeta.
Tot seguit, poseu el sucre en un cassó a foc suau. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben desfet i dauradet, poseu-hi la poma tallada a dauets, salteu-la durant uns 5 minuts i deixeu-la refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu en un bol la nata i el sucre i munteu-la amb unes varilles.
I ja per acabar, traieu els gotets de crema anglesa de la nevera, poseu-hi els dauets de poma a sobre i cobriu-ho tot amb la nata muntada.