Geräucherter fisch (Peix fumat) - Alemanya

INGREDIENTS

  • peix (llobarro, lluç...)
  • vinagre
  • oli d'herbes
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Uns dies abans, prepareu l'oli d'herbes. Per a un litre d'oli matxuqueu una cabeça d'alls; les altres herbes, poseu-les al vostre gust. En Rolf hi va posar julivert, farigola, romaní, moraduix, alfàbrega, cebollí i fulles d'api. Trinxeu-ho tot amb un minipímer fins que veieu que us queda una mescla més aviat espessa.
Passats uns quants dies, afegiu-hi un parell de litres més d'oli (si és verge, millor) i ja tindreu l'oli d'herbes a punt. Netegeu el peix i esbandiu-lo amb força aigua. Després eixugueu-lo i ja el tindreu a punt per adobar. Regueu el peix (a talls o sencer i obert de dalt a baix) amb força vinagre. Salpebreu-lo i unteu-lo generosament amb l'oli d'herbes. Si no teniu un forn per fumar, podeu fer com en Rolf i reciclar algun receptacle metàl·lic que es pugui tancar perquè el fum no s'escapi. Prepareu el caliu amb llenya fresca, per exemple amb romaní, que fa molt de fum i és molt aromàtic.
Quan estigueu fumant el peix, procureu que dins del forn només hi hagi fum, no flama, i que el peix no s'assequi; si convé, unteu-lo amb més oli d'herbes. Acompanyeu el peix fumat amb una bona amanida ben refrescant.

Anar al contingut