Gelat de rossinyols
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Oriol Ivern, Restaurant Hisop. Barcelona
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- Rossinyols congelats
- Sucre
- Rovells d'ou
- Crema de maracuià
- Crema de xocolata blanca
- Nata
- Llet
- Polpa de maracuià
- Galetes de cafè
PREPARACIÓ
Per fer el gelat de rossinyols comencem fent una crema anglesa amb els rovells d'ou i el sucre. Barregem bé aquests dos ingredients. A part, infusionem els rossinyols, els posem amb la llet al foc uns 10 min fins que arrenqui el bull i tot seguit els passem pel túrmix. Després ho barregem tot. Si volem que quedi més fi i no trobar trossos de rossinyols ho podem passar pel colador xinès. Un cop tot barrejat ho tornem a posar al foc 3 o 4 min més. Després ho deixem reposar 24 h a la nevera i 24 h al congelador.
Per fer aquestes postres, preparem també un tofi de rossinyols. Per això agafem rossinyols ben petits als quals hem pelat la pota. Primer farem un caramel. Per fer-lo posem el sucre en un cassó al foc i deixem que es dissolgui fins que agafi un to fosc. Hi afegim els rossinyols sencers i la nata, i ho remenem. Ho deixem coure tot uns 5 min, que el bolet perdi una mica d'aigua i deixi el gust a la salsa.
I ara només queda muntar el plat. Posem a la base una mica de crema de xocolata blanca (1), una mica de crema de maracuià (2), després la polpa de maracuià (3), la galeta de cafè (4) i a sobre el gelat de rossinyols. Finalment, hi afegim els rossinyols amb tofi.
(1) És una crema pastissera a la qual afegim xocolata blanca
(2) Es fa amb suc de maracuià cuit amb ous i sucre, i muntat amb mantega
(3) La polpa l'hem posat amb sucre a parts iguals i l'hem deixat coure uns 10 min
(4) Es fa amb farina, mantega, farina d'ametlla, a parts iguals, i cafè, que és una quarta part respecte als altres ingredients
Per fer aquestes postres, preparem també un tofi de rossinyols. Per això agafem rossinyols ben petits als quals hem pelat la pota. Primer farem un caramel. Per fer-lo posem el sucre en un cassó al foc i deixem que es dissolgui fins que agafi un to fosc. Hi afegim els rossinyols sencers i la nata, i ho remenem. Ho deixem coure tot uns 5 min, que el bolet perdi una mica d'aigua i deixi el gust a la salsa.
I ara només queda muntar el plat. Posem a la base una mica de crema de xocolata blanca (1), una mica de crema de maracuià (2), després la polpa de maracuià (3), la galeta de cafè (4) i a sobre el gelat de rossinyols. Finalment, hi afegim els rossinyols amb tofi.
(1) És una crema pastissera a la qual afegim xocolata blanca
(2) Es fa amb suc de maracuià cuit amb ous i sucre, i muntat amb mantega
(3) La polpa l'hem posat amb sucre a parts iguals i l'hem deixat coure uns 10 min
(4) Es fa amb farina, mantega, farina d'ametlla, a parts iguals, i cafè, que és una quarta part respecte als altres ingredients