Gelat de rossinyols

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Oriol Ivern, Restaurant Hisop. Barcelona
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Rossinyols congelats
  • Sucre
  • Rovells d'ou
  • Crema de maracuià
  • Crema de xocolata blanca
  • Nata
  • Llet
  • Polpa de maracuià
  • Galetes de cafè

PREPARACIÓ

Per fer el gelat de rossinyols comencem fent una crema anglesa amb els rovells d'ou i el sucre. Barregem bé aquests dos ingredients. A part, infusionem els rossinyols, els posem amb la llet al foc uns 10 min fins que arrenqui el bull i tot seguit els passem pel túrmix. Després ho barregem tot. Si volem que quedi més fi i no trobar trossos de rossinyols ho podem passar pel colador xinès. Un cop tot barrejat ho tornem a posar al foc 3 o 4 min més. Després ho deixem reposar 24 h a la nevera i 24 h al congelador.

Per fer aquestes postres, preparem també un tofi de rossinyols. Per això agafem rossinyols ben petits als quals hem pelat la pota. Primer farem un caramel. Per fer-lo posem el sucre en un cassó al foc i deixem que es dissolgui fins que agafi un to fosc. Hi afegim els rossinyols sencers i la nata, i ho remenem. Ho deixem coure tot uns 5 min, que el bolet perdi una mica d'aigua i deixi el gust a la salsa.

I ara només queda muntar el plat. Posem a la base una mica de crema de xocolata blanca (1), una mica de crema de maracuià (2), després la polpa de maracuià (3), la galeta de cafè (4) i a sobre el gelat de rossinyols. Finalment, hi afegim els rossinyols amb tofi.
(1) És una crema pastissera a la qual afegim xocolata blanca
(2) Es fa amb suc de maracuià cuit amb ous i sucre, i muntat amb mantega
(3) La polpa l'hem posat amb sucre a parts iguals i l'hem deixat coure uns 10 min
(4) Es fa amb farina, mantega, farina d'ametlla, a parts iguals, i cafè, que és una quarta part respecte als altres ingredients



Anar al contingut