Gelat amb xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un gelat casolà molt energètic tot i que també aporta molts nutrients, especialment calci, vitamina D i proteïnesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 ous

    500 ml de llet   

    350 g de nata   

    100 g encenalls xocolata ( més un grapat per a l'emplatat)  

    100 g de mel  

    2 cullerades bocins de cacau  

     

    PER AL CRUMBLE  

    100 g farina  

    50 ml d aigua  

    50 g sucre ros  

    50 g mantega  

    Romaní  

    Farigola  

    Espígol  

    Flor de sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot al foc 50 ml d'aigua i hi afegim una mica de romer, espígol i farigola. Quan tot bulli ho tapem i ho deixem infusionar.
  2. En una cassola posem 350 g de nata i 500 ml de llet.
  3. Un cop que els làctics arrenquin el bull, apartem del foc la cassola, barregem bé la nata i la llet i ho reservem perquè es refredi.
  4. Separem clares i rovells de 6 ous.
  5. Afegim al bol dels rovells 100 g de mel, a poc a poc. Ho barregem amb les varetes elèctriques.
  6. Posem els rovells blanquejats a la cassola dels làctics. Ho barregem sense passar dels 82 graus  de temperatura (a partir dels 85 l'ou es couria).
  7. Colem la barreja en una safata. Així evitem grumolls. Hem fet una crema anglesa.
  8. Filmem a pell la barreja (hauríem fet una crema anglesa) i deixem que perdi temperatura.
  9. Un cop refredada, passem la crema a un bol. Ja tenim la base del gelat.
  10. Afegim a la crema 100 g d'encenalls de cacau i 2 cullerades de bocins de cacau. Ho integrem.
  11. Fiquem la crema en una màniga pastissera. Tanquem la mànega i la posem al congelador damunt d'una safata (perquè estigui plana).
  12. Posem la màniga al congelador durant 3 hores, però cada hora mourem la crema dins la mànega per evitar que s'hi facin cristalls.
  13. Colem dins d'un pot la infusió que hem fet al començament. Hi afegim 50 g de sucre ros, 50 g de mantega pomada i hi tamisem a sobre 100 g de farina. Ho barregem amb les mans i ho passem a una safata de forn.  
  14. Fiquem la safata al forn, a 160º, durant 15 minuts. Després de 7 minuts obrirem el forn i remourem el crumble.
  15. Ja podem servir les postres. Posem primer la crema; per sobre, el crumble i per rematar el gelat hi afegim bocins de xocolata i flor de sal. 
Anar al contingut