Gelat amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un gelat casolà molt energètic tot i que també aporta molts nutrients, especialment calci, vitamina D i proteïnesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 ous
500 ml de llet
350 g de nata
100 g encenalls xocolata ( més un grapat per a l'emplatat)
100 g de mel
2 cullerades bocins de cacau
PER AL CRUMBLE
100 g farina
50 ml d aigua
50 g sucre ros
50 g mantega
Romaní
Farigola
Espígol
Flor de sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot al foc 50 ml d'aigua i hi afegim una mica de romer, espígol i farigola. Quan tot bulli ho tapem i ho deixem infusionar.
- En una cassola posem 350 g de nata i 500 ml de llet.
- Un cop que els làctics arrenquin el bull, apartem del foc la cassola, barregem bé la nata i la llet i ho reservem perquè es refredi.
- Separem clares i rovells de 6 ous.
- Afegim al bol dels rovells 100 g de mel, a poc a poc. Ho barregem amb les varetes elèctriques.
- Posem els rovells blanquejats a la cassola dels làctics. Ho barregem sense passar dels 82 graus de temperatura (a partir dels 85 l'ou es couria).
- Colem la barreja en una safata. Així evitem grumolls. Hem fet una crema anglesa.
- Filmem a pell la barreja (hauríem fet una crema anglesa) i deixem que perdi temperatura.
- Un cop refredada, passem la crema a un bol. Ja tenim la base del gelat.
- Afegim a la crema 100 g d'encenalls de cacau i 2 cullerades de bocins de cacau. Ho integrem.
- Fiquem la crema en una màniga pastissera. Tanquem la mànega i la posem al congelador damunt d'una safata (perquè estigui plana).
- Posem la màniga al congelador durant 3 hores, però cada hora mourem la crema dins la mànega per evitar que s'hi facin cristalls.
- Colem dins d'un pot la infusió que hem fet al començament. Hi afegim 50 g de sucre ros, 50 g de mantega pomada i hi tamisem a sobre 100 g de farina. Ho barregem amb les mans i ho passem a una safata de forn.
- Fiquem la safata al forn, a 160º, durant 15 minuts. Després de 7 minuts obrirem el forn i remourem el crumble.
- Ja podem servir les postres. Posem primer la crema; per sobre, el crumble i per rematar el gelat hi afegim bocins de xocolata i flor de sal.