Gató i gelat d'ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cavall Bernat
INGREDIENTS
- Per al gató:
- 300 g de sucre
- 300 g d'ametlles
- 300 g d'ou
- canyella
- ratlladures de llimona
- mantega
- farina
- sucre glacé Per al gelat:
- 250 g de llet
- 250 g d'aigua
- 125 g d'ametlla en pols
- 125 g de sucre
PREPARACIÓ
Poseu els ous en un bol, afegiu-hi el sucre, la canyella i una mica de pell de llimona ratllada.
Bateu-ho tot junt amb la batedora durant 10 o 15 minuts, fins que blanquegi. Barregeu-hi l'ametlla picada i aboqueu-ho en un motlle, prèviament untat amb mantega i farina. Poseu-ho a coure al forn a 180º durant 25 o 30 minuts. Un cop cuit el gató, deixeu-lo refreda una estona, desemmotlleu-lo i tireu-hi sucre glacé pel damunt. A part, prepareu el gelat. En un cassó poseu-hi la llet, l'aigua, l'ametlla en pols i el sucre. Feu-ho bullir tot junt i, quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred, poseu-ho al congelador i cada mitja hora, remeneu-ho. El gelat, abans de servir-lo ha de passar de 2 a 3 hores al congelador. Talleu el gató i serviu-lo amb una mica de gelat al costat.
Bateu-ho tot junt amb la batedora durant 10 o 15 minuts, fins que blanquegi. Barregeu-hi l'ametlla picada i aboqueu-ho en un motlle, prèviament untat amb mantega i farina. Poseu-ho a coure al forn a 180º durant 25 o 30 minuts. Un cop cuit el gató, deixeu-lo refreda una estona, desemmotlleu-lo i tireu-hi sucre glacé pel damunt. A part, prepareu el gelat. En un cassó poseu-hi la llet, l'aigua, l'ametlla en pols i el sucre. Feu-ho bullir tot junt i, quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred, poseu-ho al congelador i cada mitja hora, remeneu-ho. El gelat, abans de servir-lo ha de passar de 2 a 3 hores al congelador. Talleu el gató i serviu-lo amb una mica de gelat al costat.