Gaspatxo del Cortijo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antonio Rodríguez i Antònia Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cortijo, Cornellà de LLobregat
INGREDIENTS
- 2 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot verd
- 1 gra d'all
- 1 cogombre
- 1 llesca de pa de pagès
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els tomàquets en una olla amb aigua durant un minut.
Mentrestant, trinxeu el pebrot, el cogombre, la ceba, l'all i el pa.
Seguidament, traieu la pell i les llavors dels tomàquets bullits. Després, poseu els tomàquets, els trossos de cogombre, el pebrot, la ceba i l'all en un pot.
Afegiu-hi una mica de pa i aigua. Tot seguit, comenceu a triturar-ho. Afegiu-hi sal, oli i vinagre, i continueu triturant-ho.
Un cop triturat, tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, deixeu-ho refredar durant 4 hores a la nevera.
Mentrestant, trinxeu el pebrot, el cogombre, la ceba, l'all i el pa.
Seguidament, traieu la pell i les llavors dels tomàquets bullits. Després, poseu els tomàquets, els trossos de cogombre, el pebrot, la ceba i l'all en un pot.
Afegiu-hi una mica de pa i aigua. Tot seguit, comenceu a triturar-ho. Afegiu-hi sal, oli i vinagre, i continueu triturant-ho.
Un cop triturat, tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, deixeu-ho refredar durant 4 hores a la nevera.