Gaspatxo de cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jöel Castanyé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)

INGREDIENTS

  • 1/4 de l d'aigua
  • 5 glaçons
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 culleradetes de vinagre
  • sal
  • 3 grans d'all
  • 1 cogombre
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1/2 kg de tomàquet
  • 250 g de puré de cireres

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els grans d'all i la ceba tallada a trossos durant uns segons.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel. Després, torneu a escaldar-los, torneu-los a refredar amb aigua i gel i repetiu aquest procediment una altra vegada més.

A continuació, talleu el cogombre per la meitat, saleu-lo i deixeu-lo reposar una estona. Després, talleu-lo a daus i reserveu-lo.

Tot seguit, poseu en un bol els pebrots tallats a trossos, la ceba i els grans d'all escaldats, el cogombre, els tomàquets tallats a quarts, el puré de cireres, el vinagre, l'oli, la sal i els glaçons i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Finalment, coleu-lo, deixeu-lo refredar a la nevera i ja el podeu servir.
Anar al contingut