Gaspatxo de cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jöel Castanyé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 1/4 de l d'aigua
- 5 glaçons
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 culleradetes de vinagre
- sal
- 3 grans d'all
- 1 cogombre
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1/2 kg de tomàquet
- 250 g de puré de cireres
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els grans d'all i la ceba tallada a trossos durant uns segons.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel. Després, torneu a escaldar-los, torneu-los a refredar amb aigua i gel i repetiu aquest procediment una altra vegada més.
A continuació, talleu el cogombre per la meitat, saleu-lo i deixeu-lo reposar una estona. Després, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Tot seguit, poseu en un bol els pebrots tallats a trossos, la ceba i els grans d'all escaldats, el cogombre, els tomàquets tallats a quarts, el puré de cireres, el vinagre, l'oli, la sal i els glaçons i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, coleu-lo, deixeu-lo refredar a la nevera i ja el podeu servir.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel. Després, torneu a escaldar-los, torneu-los a refredar amb aigua i gel i repetiu aquest procediment una altra vegada més.
A continuació, talleu el cogombre per la meitat, saleu-lo i deixeu-lo reposar una estona. Després, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Tot seguit, poseu en un bol els pebrots tallats a trossos, la ceba i els grans d'all escaldats, el cogombre, els tomàquets tallats a quarts, el puré de cireres, el vinagre, l'oli, la sal i els glaçons i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, coleu-lo, deixeu-lo refredar a la nevera i ja el podeu servir.