Garró de porc amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 garrons (tallats per la meitat com si fossin peus)
1,5 l brou de pollastre
30 g xocolata 70%
15 ametlles
15 avellanes
5 cebes
350 g de barreja de bolets (per exemple rovellons, rossinyols, fredolics i camagrocs)
2 fulles de llorer
1 bitxo fresc
1 gra d'all
1 cabeça d'alls
1 llesca de pa fregit
Vi ranci
Ratafia
Julivert
Sal grossa
Sal
Sucre
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Rentem dos garrons de porc tallats per las meitat cobrint-los amb sal grossa i sucre durant 20 minuts.
- Traiem la sal dels garrons i els fiquem en un pot amb aigua freda i dues fulles de llorer.
- Posem el pot al foc i quan arrenqui el bull el retirem del foc i reservem els garrons en una safata.
- Eixuguem els garrons i els marquem en una cassola per les dues cares amb una mica d'oli.
- Tallem 5 cebes a microbrunesa i una cabeça d'alls per la meitat.
- Traiem els garrons de la cassola i els reservem. A la mateixa cassola enrossim la ceba i la cabeça d'alls de cap per avall.
- Escalfem 1,5 l de brou de pollastre.
- Quan la ceba estigui rossa aixequem sucres amb una rajolí de vi ranci.
- Tallem un bitxo a rodelles i l'afegim (sense llavors) a la cassola de la ceba.
- Aboquem a la cassola un raig de ratafia.
- Hi afegim els garrons i baixem el foc al mínim.
- Quan els sucs s'hagin evaporat de la cassola, aboquem el brou ja calent i ho deixem coure durant 1h 40m.
- Tallem els bolets a mida mossegada.
- Afegim els bolets a la cassola quan porti 1 hora i vint minuts coent-se. Salpebrem, tapem i ho deixem coure 20 minuts més.
- En un morter fem una picada amb 15 ametlles, 15 avellanes, 30 g de xocolata del 70%, un gra d'all sense germinat, sal i una llesca de pa tallada a bocins i ja fregida.
- Quan l cocció hagi arribat a un total d'una hora i 40 minuts, apaguem el foc, hi afegim la picada i deixem que s'integri.
- Piquem una mica de julivert i l'escampem per sobre del garró quan el servim.