Garró de porc amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 garrons (tallats per la meitat com si fossin peus)

    1,5 l brou de pollastre

    30 g xocolata 70%

    15 ametlles

    15 avellanes

    5 cebes

    350 g de barreja de bolets (per exemple rovellons, rossinyols, fredolics i camagrocs)

    2 fulles de llorer

    1 bitxo fresc

    1 gra d'all

    1 cabeça d'alls

    1 llesca de pa fregit

    Vi ranci

    Ratafia

    Julivert

    Sal grossa

    Sal

    Sucre

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Rentem dos garrons de porc tallats per las meitat cobrint-los amb sal grossa i sucre durant 20 minuts.
  2. Traiem la sal dels garrons i els fiquem en un pot amb aigua freda i dues fulles de llorer.
  3. Posem el pot al foc i quan arrenqui el bull el retirem del foc i reservem els garrons en una safata.
  4. Eixuguem els garrons i els marquem en una cassola per les dues cares amb una mica d'oli.
  5. Tallem 5 cebes a microbrunesa i una cabeça d'alls per la meitat.
  6. Traiem els garrons de la cassola i els reservem. A la mateixa cassola enrossim la ceba i la cabeça d'alls de cap per avall.
  7. Escalfem 1,5 l de brou de pollastre.
  8. Quan la ceba estigui rossa aixequem sucres amb una rajolí de vi ranci.
  9. Tallem un bitxo a rodelles i l'afegim (sense llavors) a la cassola de la ceba.
  10. Aboquem a la cassola un raig de ratafia.
  11. Hi afegim els garrons i baixem el foc al mínim.
  12. Quan els sucs s'hagin evaporat de la cassola, aboquem el brou ja calent i ho deixem coure durant 1h 40m.
  13. Tallem els bolets a mida mossegada.
  14. Afegim els bolets a la cassola quan porti 1 hora i vint minuts coent-se. Salpebrem, tapem i ho deixem coure 20 minuts més.
  15. En un morter fem una picada amb 15 ametlles, 15 avellanes, 30 g de xocolata del 70%, un gra d'all sense germinat, sal i una llesca de pa tallada a bocins i ja fregida.
  16. Quan l cocció hagi arribat a un total d'una hora i 40 minuts, apaguem el foc, hi afegim la picada i deixem que s'integri.
  17. Piquem una mica de julivert i l'escampem per sobre del garró quan el servim.
Anar al contingut