Garrí desossat i cruixent, amb peres caramel·litzades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eva Hausmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Olea, Olesa de Montserrat

INGREDIENTS

  • 1 garrí de 3 kg
  • 4 peres blanquilla
  • 20 g de sucre
  • 30 ml de vinagre cabernet-sauvignon
  • 30 ml de licor de pera
  • 20 g de mantega
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el garrí en aigua durant un parell d'hores.

Seguidament, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant dues hores a 140 graus. Quan ja estigui gairebé cuit, obriu el forn, unteu el garrí amb una mica d'oli i el suc de la seva cocció i deixeu-lo coure 5 minuts més.

Seguidament, deixeu-lo refredar una mica, treieu-li la pell, desosseu-lo, esmicoleu la carn, poseu-la en un motllo i deixeu-la coure al forn durant 5 minuts.

A continuació, talleu la pell amb la forma del motllo i salteu-la en una paella sense oli amb un pes al damunt fins que estigui dauradeta.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli i mantega, salteu les peres pelades i tallades a quarts durant un parell de minuts.

Després, afegiu-hi el sucre i el vinagre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts a foc suau.

Finalment, poseu-hi el licor de pera i deixeu-ho acabar de caramel•litzar.

I ja per acabar, emplateu la carn de garrí, desemmotlleu-la i poseu-hi les peres i la pell torrada a sobre.
Anar al contingut