Garrí desossat i cruixent, amb peres caramel·litzades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eva Hausmann
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Olea, Olesa de Montserrat
INGREDIENTS
- 1 garrí de 3 kg
- 4 peres blanquilla
- 20 g de sucre
- 30 ml de vinagre cabernet-sauvignon
- 30 ml de licor de pera
- 20 g de mantega
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el garrí en aigua durant un parell d'hores.
Seguidament, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant dues hores a 140 graus. Quan ja estigui gairebé cuit, obriu el forn, unteu el garrí amb una mica d'oli i el suc de la seva cocció i deixeu-lo coure 5 minuts més.
Seguidament, deixeu-lo refredar una mica, treieu-li la pell, desosseu-lo, esmicoleu la carn, poseu-la en un motllo i deixeu-la coure al forn durant 5 minuts.
A continuació, talleu la pell amb la forma del motllo i salteu-la en una paella sense oli amb un pes al damunt fins que estigui dauradeta.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli i mantega, salteu les peres pelades i tallades a quarts durant un parell de minuts.
Després, afegiu-hi el sucre i el vinagre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts a foc suau.
Finalment, poseu-hi el licor de pera i deixeu-ho acabar de caramellitzar.
I ja per acabar, emplateu la carn de garrí, desemmotlleu-la i poseu-hi les peres i la pell torrada a sobre.
Seguidament, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant dues hores a 140 graus. Quan ja estigui gairebé cuit, obriu el forn, unteu el garrí amb una mica d'oli i el suc de la seva cocció i deixeu-lo coure 5 minuts més.
Seguidament, deixeu-lo refredar una mica, treieu-li la pell, desosseu-lo, esmicoleu la carn, poseu-la en un motllo i deixeu-la coure al forn durant 5 minuts.
A continuació, talleu la pell amb la forma del motllo i salteu-la en una paella sense oli amb un pes al damunt fins que estigui dauradeta.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli i mantega, salteu les peres pelades i tallades a quarts durant un parell de minuts.
Després, afegiu-hi el sucre i el vinagre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts a foc suau.
Finalment, poseu-hi el licor de pera i deixeu-ho acabar de caramellitzar.
I ja per acabar, emplateu la carn de garrí, desemmotlleu-la i poseu-hi les peres i la pell torrada a sobre.