Gambes al whisky

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    S'ha de tenir en compte que en les receptes en què s'afegeixen begudes alcohòliques, l'alcohol no desapareix totalment encara que es cuini.

INGREDIENTS

  • 13 gambes vermelles grosses    

    20 avellanes torrades

    una llima grossa

    una cabeça d'alls grossa

    whisky

    fulles de fonoll

    sal 

    pebre negre

    oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Traiem els caps i les closques a les gambes.
  2. Traiem els  budells de les cues. En reservem les cues a la nevera en un tàper amb  paper sulfurat.
  3. Rostim els caps i les closques en un pot amb oli OVE.  Hi afegim aigua bullint i deixem a foc baix durant 10 minuts. Després ho deixem reposar 30 minuts.
  4. Enrossim en una cassola amb força oli OVE 1 cabeça d'alls sense pelar.
  5. Afegim el suc d'una  llima i un got de whisky. Ho flamegem.
  6. Retirem els alls. Colem el brou reposat en la cassola i ho deixem a foc baix.
  7. Pelem 2 alls i els aixafem en un morter amb 20 avellanes torrades.
  8. Afegim la picada a la cassola i remenem fins que s'espesseixi.
  9. Aturem el foc i hi afegim les cues de gamba a la cassola. Tapem i les deixem coure.
  10. Tallem unes fulles de fonoll.
  11. Servim en un plat fondo amb fulles de fonoll i pebre negre per sobre.