Gambes al whisky
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
S'ha de tenir en compte que en les receptes en què s'afegeixen begudes alcohòliques, l'alcohol no desapareix totalment encara que es cuini.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
13 gambes vermelles grosses
20 avellanes torrades
una llima grossa
una cabeça d'alls grossa
whisky
fulles de fonoll
sal
pebre negre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Traiem els caps i les closques a les gambes.
- Traiem els budells de les cues. En reservem les cues a la nevera en un tàper amb paper sulfurat.
- Rostim els caps i les closques en un pot amb oli OVE. Hi afegim aigua bullint i deixem a foc baix durant 10 minuts. Després ho deixem reposar 30 minuts.
- Enrossim en una cassola amb força oli OVE 1 cabeça d'alls sense pelar.
- Afegim el suc d'una llima i un got de whisky. Ho flamegem.
- Retirem els alls. Colem el brou reposat en la cassola i ho deixem a foc baix.
- Pelem 2 alls i els aixafem en un morter amb 20 avellanes torrades.
- Afegim la picada a la cassola i remenem fins que s'espesseixi.
- Aturem el foc i hi afegim les cues de gamba a la cassola. Tapem i les deixem coure.
- Tallem unes fulles de fonoll.
- Servim en un plat fondo amb fulles de fonoll i pebre negre per sobre.