Anar a la navegació principal

Galtes de porc amb salsifins

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1,5 l de brou de porc

    8 salsifins

    4 galtes de porc

    3 porros

    2 pastanagues

    2 fulles de llorer

    1 kg de sal fina

    1 kg de sal grossa

    1 branca d'api

    1 pebrot verd

    1 presa de xocolata negra

    Pebre negre

    Un grapat d'avellanes torrades

    Un grapat d'ametlles torrades

    Safrà

    Julivert

    Vi ranci

    Vi malbec

     

PREPARACIÓ

  1. Rentem i tallem a brunesa el pebrot verd, l'api, les pastanagues i els porros.
  2. Posem a suar les verdures tallades en una cassola amb força oli OVE. Mig tapem la cassola.
  3. Posem a escalfar 1.500 ml de brou de porc.
  4. En un recipient barregem 1 kg de sal fina i un kg de sal grossa.
  5. Enterrem les galtes de porc dins la sal a fi de rentar-les i dessagnar-les. Deixem el recipient fora de la nevera.
  6. Un cop les verdures han començat a suar, apugem el foc perquè s'enrosseixin.
  7. Quan les verdures comencin a enfosquir-se, aixequem sucres amb vi ranci i vi malbec.
  8. Traiem les galtes del bany de sal i les eixuguem.
  9. Un cop evaporat l'alcohol de les verdures, les reservem en un bol.
  10. A la cassola on hem fet les verdures i amb una mica de l'oli que hem fet servir per enrossir-les, marquem les galtes de porc a foc viu.
  11. Un cop s'hagin daurat una mica, aboquem les verdures que teníem reservades i el brou de porc ja escalfat. Hi afegim 2 fulles de llorer.
  12. Girem les galtes de forma que la part de l'os ens quedi a sota.
  13. Abaixem el foc i deixem fent xup-xup les galtes durant 1 hora. Un cop passada l'hora, les deixem en repòs 6 hores amb la cassola tapada.
  14. Un cop passades, traiem les galtes de la cassola i les reservem.
  15. Aboquem tota la resta del contingut de la cassola a una batedora i ho triturem.
  16. Passem els ingredients triturats per una malla fina. Si la densitat ho requereix, hi podem afegir una mica d'aigua. Ja tindrem feta la salsa.
  17. Aboquem la salsa a la cassola. Hi afegim les galtes. Les deixem fent-se a foc baix.
  18. Pelem i tallem el uns 8 salsifins a mida mossegada (també els podem haver rentat, tallat i congelat per mantenir-los i descongelar-los a la nevera quan els necessitem).
  19. Quan la salsa de les galtes hagi començat a enfosquir-se al foc, hi afegim els salsifins. En 5-7 minuts els tindrem fets.
  20. Preparem una picada amb un grapat d'avellanes, un altre d'ametlles, safrà, pebre negre i sal.
  21. Aboquem la picada a la cassola.
  22. Hi afegim una presa de xocolata negra trossejada. Ho deixem coure 5 minuts
  23. Ho servim amb una mica de julivert per sobre.
Anar al contingut