Galtes de porc al forn a la catalana

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manuel Martí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 galtes
  • 4 tomàquets
  • 2 cebes
  • 3 patates
  • timó
  • romaní
  • 2 gots de vi blanc
  • 8 prunes
  • 1/2 copa de moscatell
  • 1 cullerada de conyac
  • all
  • oli
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata per al forn les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes, el tomàquet també tallat en rodanxes, la ceba tallada i els alls pelats i sencers.
Tot seguit, feu uns talls en forma de creu a les galtes de porc per facilitar-ne la cocció i poseu-les a la safata per al forn. Després, afegiu-hi el romaní i la farigola i regueu les galtes amb un raig d'oli i salpebreu-les. Finalment, incorporeu-hi el vi blanc, el moscatell i el conyac. Deixeu coure les galtes al forn a 200 graus durant 30 minuts. A continuació, feu una reducció amb les prunes, una mica de moscatell i conyac. Quan ja hagi reduït, incorporeu-ho a les galtes i deixeu-ho coure 10 minuts més al forn. I ja per acabar, emplateu les galtes acompanyades amb les prunes i les patates.
Anar al contingut