Galta de vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 galtes de vedella
400 g de bolets del temps
500 ml de vi negre
3 tomàquets
1 cabeça d'alls
2 cebes de figueres
3 porros
2 pastanagues
1 branca d'api
15 torrades
25 avellanes
60 g de pinyons
20 g de xocolata
25 g de mantega
Vi ranci
Llorer
Sàlvia
Farigola
Romaní
Julivert
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal amb les galtes de vedella. Posem amb aigua i sal (50 g de sal per litre d'aigua ) 4 galtes de vedella durant 1 hora a la nevera.
- Tallem a la brunesa 2 cebes de figueres, 3 porros, 2 pastanagues, 1 branca d'api i 3 tomàquets.
- Posem els vegetals en una olla de pressió i els enrossim amb un raig d'oli OVE. Afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig.
- Fem un ram amb 1 fulla de llorer, farigola, romaní i sàlvia i l'afegim a l'olla. Ho remenem tot.
- Eixuguem les galtes que teníem a la nevera i les afegim a l'olla de pressió. Ho remenem.
- Hi afegim un raig de vi ranci i fem que s'evapori l'alcohol.
- Afegim 1/2 litre de vi negre i un manat de julivert.
- Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim 50 minuts dins de l'olla a pressió tancada. Ho deixem reposar 2 hores.
- Traiem de l'olla de pressió les galtes, l'all, el ram d'herbes, el julivert i triturem i colem la resta en una gerra.
- Saltem en una cassola 400 g de bolets variats (ja nets i tallats) amb un raig d'oli OVE.
- Afegim el suc colat. Tapem la cassola i deixem coure els bolets durant 5 minuts.
- Afegim les galtes a la cassola i deixem que faci xup-xup durant 20 minuts.
- Passem per la picadora 15 torradetes, 25 avellanes, 20 g de xocolata i 60 g de pinyons. Ho afegim a la cassola i ho remenem.
- Traiem de la nevera 25g de mantega. La tallem a daus petits i l'afegim a la cassola per lligar la salsa. Amb aquestes quantitats haurà quedat molta salsa. Podem treure'n una part i guardar-la per a una altra recepta.
- Servim les galtes amb unes fulles de farigola.