Galta de vedella amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella

    400 g de bolets del temps

    500 ml de vi negre

    3 tomàquets

    1 cabeça d'alls

    2 cebes de figueres

    3 porros

    2 pastanagues

    1 branca d'api

    15 torrades

    25 avellanes

    60 g de pinyons

    20 g de xocolata

    25 g de mantega 

    Vi ranci

    Llorer

    Sàlvia

    Farigola

    Romaní

    Julivert

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal amb les galtes de vedella. Posem amb aigua i sal  (50 g de sal per litre d'aigua ) 4 galtes de vedella durant 1 hora a la nevera.
  2. Tallem a la brunesa 2 cebes de figueres, 3 porros,  2 pastanagues, 1 branca d'api i  3 tomàquets.
  3. Posem els vegetals en una olla de pressió i els enrossim amb un raig d'oli OVE. Afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig.
  4. Fem un ram amb 1 fulla de llorer, farigola, romaní i sàlvia i l'afegim a l'olla. Ho remenem tot.
  5. Eixuguem les galtes que teníem a la nevera i les afegim a l'olla de pressió. Ho remenem.
  6. Hi afegim un raig de vi ranci i fem que s'evapori l'alcohol.
  7. Afegim 1/2 litre de vi negre i un manat de julivert.
  8. Ho cobrim amb  aigua mineral i ho bullim 50 minuts dins de l'olla a pressió tancada. Ho deixem reposar 2 hores.
  9. Traiem de l'olla de pressió les galtes, l'all, el ram d'herbes, el julivert i triturem i colem la resta en una gerra.
  10. Saltem en una cassola 400 g de bolets variats (ja nets i tallats) amb un raig d'oli OVE.
  11.  Afegim el suc colat. Tapem la cassola i deixem coure els bolets durant 5 minuts.
  12.  Afegim les galtes a la cassola i deixem que faci xup-xup durant 20 minuts.
  13.  Passem per la picadora 15 torradetes, 25 avellanes, 20 g de xocolata i 60 g de pinyons. Ho afegim a la cassola i ho remenem.
  14. Traiem de la nevera 25g  de mantega. La tallem a daus petits i l'afegim a la cassola per lligar la salsa. Amb aquestes quantitats haurà quedat molta salsa. Podem treure'n una part i guardar-la per a una altra recepta.
  15.  Servim les galtes amb unes fulles de farigola.
Anar al contingut