Galta de tonyina en escabetx de rossinyols i escalunyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 galtes de tonyina vermella
- 2 manats de ceba tendra fina
- 2 manats d'alls tendres
- 250 g de rossinyols
- 12 escalunyes
- 150 g d'oli d'oliva verge
- 40 g de vinagre agredolç de chardonnay
- 1 l de brou de verdures
- farigola fresca
- 20 g de mantega
- brots de mizuna
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer l'escabetx, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tendra i l'all tendre tallats a dauets.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els rossinyols, la farigola, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir 5 minuts més. Després, poseu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu les escalunyes senceres, prèviament pelades i salpebrades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi una mica de mantega, deixeu-ho sofregir dos minuts, cobriu-les amb el brou de verdures, tapeu la paella i deixeu-les coure a foc suau.
A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli salteu la tonyina prèviament salada. Quan estigui ben daurada, poseu-la a la paella amb l'escabetx, afegiu-hi les escalunyes, tapeu la paella i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la tonyina, poseu-hi l'escabetx i les escalunyes per sobre i guarniu el plat amb els brots de mizuna.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els rossinyols, la farigola, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir 5 minuts més. Després, poseu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu les escalunyes senceres, prèviament pelades i salpebrades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi una mica de mantega, deixeu-ho sofregir dos minuts, cobriu-les amb el brou de verdures, tapeu la paella i deixeu-les coure a foc suau.
A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli salteu la tonyina prèviament salada. Quan estigui ben daurada, poseu-la a la paella amb l'escabetx, afegiu-hi les escalunyes, tapeu la paella i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la tonyina, poseu-hi l'escabetx i les escalunyes per sobre i guarniu el plat amb els brots de mizuna.