Galta de tonyina amb api i vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les Moles
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 galtes de tonyina
- oli de oliva
- sal i pebre blanc
- Per al puré d'api:
- 100g d'api
- aigua, sal i oli
- Per al puré de patata:
- 100g de patata
- aigua, sal i oli
- Per a la vinagreta:
- 25 g de nous pelades
- 1 poma àcida (granny smith)
- 2 branques d'api
- 100 cc d'oli d'oliva verge extra
- 10 cc vinagre balsàmic de cava
PREPARACIÓ
Per fer el puré d'api, peleu i talleu l'api, feu-lo bullir en un cassó amb aigua i sal, escorreu-lo, poseu-lo en un bol i tritureu-lo amb el batedor elèctric.
Per fer el puré de patates, peleu i talleu les patates i feu-les bullir en un altre cassó amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, escorreu-les i passeu-les pel passapuré.
Després, barregeu els dos purés en un bol, afegiu-hi oli i sal, barregeu-los bé i reserveu-ho.
A continuació, talleu les galtes de tonyina en quatre talls, salpebreu-les i salteu-les a la planxa amb una mica d'oli, sense deixar-les coure gaire per dins.
Per fer la vinagreta, submergiu en aigua bullent les branques d'api a fi de "blanquejar-les", durant uns segons, poseu-les en aigua i gel per refredar-les i talleu-les a bastonets. Seguidament, talleu la poma també a bastonets fins i barregeu en un bol la poma, l'api, les nous, el vinagre i l'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré d'api i patata, poseu-hi a sobre la galta de tonyina i amaniu-ho amb la vinagreta.
Per fer el puré de patates, peleu i talleu les patates i feu-les bullir en un altre cassó amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, escorreu-les i passeu-les pel passapuré.
Després, barregeu els dos purés en un bol, afegiu-hi oli i sal, barregeu-los bé i reserveu-ho.
A continuació, talleu les galtes de tonyina en quatre talls, salpebreu-les i salteu-les a la planxa amb una mica d'oli, sense deixar-les coure gaire per dins.
Per fer la vinagreta, submergiu en aigua bullent les branques d'api a fi de "blanquejar-les", durant uns segons, poseu-les en aigua i gel per refredar-les i talleu-les a bastonets. Seguidament, talleu la poma també a bastonets fins i barregeu en un bol la poma, l'api, les nous, el vinagre i l'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré d'api i patata, poseu-hi a sobre la galta de tonyina i amaniu-ho amb la vinagreta.