Galta de porc rostida amb porto i parmentier de patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Natàlia Barberà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Torru, Llívia, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc te una injusta mala fama, les part més magres son perfectes per a incloure en una dieta equilibrada i saludable.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc
  • 2 l de porto
  • 1 pebrot verd
  • 4 alls
  • 2 porros
  • 4 pastanagues grosses
  • 1 kg de patates
  • 2 nous de mantega
  • 1/4 de l de nata líquida
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu les galtes de porc ja salpebrades fins que quedin dauradetes.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la pastanaga picada, el pebrot verd picat, els alls laminats i el porro picat. Quan estiguin ben dauradetes, afegiu-hi les galtes de porc, cobriu-ho tot amb el porto i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona. Quan el vi hagi reduït, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. Seguidament, retireu les galtes, passeu la salsa pel colador xinès, torneu a posar-la en un cassó amb les galtes i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.Per fer la parmentier de patata, poseu les patates pelades i tallades a trossos en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-les coure durant mitja hora. Tot seguit, coleu-les, poseu-les a la thermomix juntament amb la mantega i la nata líquida i tritureu-les.I ja per acabar, emplateu la galta de porc, cobriu-la amb la salsa de la seva cocció, poseu-hi la parmentier de patata al costat i amaniu-la amb una mica d'oli, sal i pebre.
Anar al contingut