Galta de porc ibèric amb moscatell, canyella i poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Ferriol
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pa i raïm
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 galtes de porc ibèric
- 2 cebes de Figueres
- 3 grans d'all
- 1 tomata
- 2 pastanagues
- 1 branca de canyella
- 1 l de moscatell
- 3 pomes Golden
- 1 c/s de sucre
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- flors (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les galtes, enrossiu-les en una cassola de ferro amb oli i reserveu-les. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu-hi les verdures tallades. Quan comencin a agafar color, incorporeu-hi les galtes, gireu-les un parell de vegades, afegiu-hi la canyella i el moscatell i deixeu-ho coure a foc lent durant dues hores aproximadament. Passat aquest temps, retireu les galtes i reserveu-les en calent. Per fer la salsa, tritureu les verdures amb el pímer, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.
A continuació, peleu les pomes, traieu-los el cor amb un llevacors, talleu-les a rodanxes d'un dit, poseu-les en una safata amb una mica de sucre per sobre i coeu-les al microones durant 5 minuts a màxima potència.
I ja per acabar, poseu tres rodanxes de poma per plat, poseu-hi les galtes a sobre. salseu-ho tot i guarniu-ho amb unes flors.
A continuació, peleu les pomes, traieu-los el cor amb un llevacors, talleu-les a rodanxes d'un dit, poseu-les en una safata amb una mica de sucre per sobre i coeu-les al microones durant 5 minuts a màxima potència.
I ja per acabar, poseu tres rodanxes de poma per plat, poseu-hi les galtes a sobre. salseu-ho tot i guarniu-ho amb unes flors.