Galta de bou estofada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ester Pagès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 galtes de bou
- 1 cullerada de greix de porc
- 2 cebes
- 3 tomàquets
- 1/2 l de brou
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 1 raget d'anís
- 1 raget de moscatell
- boletes de patates i rossinyols
- alls i ametlles
PREPARACIÓ
Per començar, saleu les galtes i fregiu-les en una paella amb oli a foc viu. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el greix de porc i deixeu-les acabar de daurar del tot.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a daus. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet ratllat i la fulla de llorer, remeneu-ho bé, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les galtes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn, a foc mitjà, durant 90 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb un gra d'all i 10 o 12 ametlles.
Tot seguit, retireu les galtes, reserveu-les, passeu la salsa pel colador xinès, poseu-la en un cassó, afegiu-hi la picada, el raget d'anís i el raget de moscatell (4 parts de moscatell per una d'anís) i deixeu-la reduir durant 5 o 6 minuts.
Finalment, fregiu unes boletes de patata i uns rossinyols, en dues paelles diferents, per fer l'acompanyament del plat.
I ja per acabar, emplateu les galtes, aboqueu-hi la salsa pel damunt i acompanyeu-les amb unes quantes boletes de patates i els rossinyols.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a daus. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet ratllat i la fulla de llorer, remeneu-ho bé, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les galtes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn, a foc mitjà, durant 90 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb un gra d'all i 10 o 12 ametlles.
Tot seguit, retireu les galtes, reserveu-les, passeu la salsa pel colador xinès, poseu-la en un cassó, afegiu-hi la picada, el raget d'anís i el raget de moscatell (4 parts de moscatell per una d'anís) i deixeu-la reduir durant 5 o 6 minuts.
Finalment, fregiu unes boletes de patata i uns rossinyols, en dues paelles diferents, per fer l'acompanyament del plat.
I ja per acabar, emplateu les galtes, aboqueu-hi la salsa pel damunt i acompanyeu-les amb unes quantes boletes de patates i els rossinyols.