Gall dindi amb cremós de mostassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, amb proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de les de consum habitual.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pits de gall dindi 

    450 g patata monalisa 

    90 ml nata 35% MG 

    2 cullerades de vinagre de vi negre 

    2 cullerades de mostassa a l'antiga 

    2 culleradetes de pebre vermell dolç 

    2 culleradetes de pebre vermell picant 

    1 branca de romaní fresc 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla amb aigua a escalfar. Mentrestant, pelem i escapcem 450 g de patates tipus monalisa. 
  2. Quan l'aigua bull, aboquem les patates a l'olla amb un pessic de sal i ho bullim durant 7 minuts. 
  3. Tallem dos pits de gall dindi  a tires (pes aproximat total, 1,4 kg). 
  4. En un bol prou gran hi aboquem: 2 culleradetes de pebre vermell dolç, 2 culleradetes de pebre vermell picant, 2 cullerades de vinagre de vi negre, 2 cullerades d'oli i les fulles d'una branca de romaní fresc. Ho barregem bé. 
  5. Afegim al bol el gall dindi tallat a tires, un pessic de sal i unes voltes de pebre negre. Ho barregem bé fent que les tires de gall dindi quedin impregnades de la marinada. Ho reservem mentre fem el cremós de mostassa. 
  6. Un cop bullides, passem les patates a un got batedor descartant l'aigua de coure-les. 
  7. Afegim al got batedor 90 ml de nata del 35% de matèria grassa, un pessic de sal i ho triturem fins que tingui una textura cremosa densa. 
  8. Acabem el cremós amb dues cullerades de mostassa a l'antiga que integrem bé amb l'ajuda d'una cullera o d'una llengua pastissera. Ho reservem. 
  9. Posem a escalfar una paella amb un raig d'oli OVE. Quan està calenta, afegim les tires de gall dindi i les coem bé per totes les cares. 
  10. Emplatem posant a la base cremós de mostassa i a sobre les tires de gall dindi. Acabem el plat amb unes flors de romaní fresc. 
Anar al contingut