Gall del Penedès rostit amb carxofes i salsifis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 1 gall de 2,5 kg
- 3 cebes
- 2 porros
- 8 pastanagues
- 12 carxofes
- 8 salsifís
- vi ranci
- oli d'oliva
- sal i pebre
- brou de pollastre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli salteu el gall tallat a trossos i salpebrat.
Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat ben petit.
Quan estigui tot ben ros, afegiu-hi el gall i el vi ranci, deixeu evaporar l'alcohol durant un parell de minuts, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja a foc mitjà.
A continuació, retireu el gall, poseu-lo en una altra cassola, coleu la salsa, afegiu-la a la cassola del gall i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els salsifis ja pelats i tallats a trossos i les carxofes tallades a quarts. Quan estiguin daurats, afegiu-los a la cassola del gall i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el gall, salseu-ho amb el suc de la cocció i poseu-hi els salsifis i les carxofes al costat.
Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat ben petit.
Quan estigui tot ben ros, afegiu-hi el gall i el vi ranci, deixeu evaporar l'alcohol durant un parell de minuts, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja a foc mitjà.
A continuació, retireu el gall, poseu-lo en una altra cassola, coleu la salsa, afegiu-la a la cassola del gall i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els salsifis ja pelats i tallats a trossos i les carxofes tallades a quarts. Quan estiguin daurats, afegiu-los a la cassola del gall i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el gall, salseu-ho amb el suc de la cocció i poseu-hi els salsifis i les carxofes al costat.