Gall del Penedès rostit amb carxofes i salsifis

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 1 gall de 2,5 kg
  • 3 cebes
  • 2 porros
  • 8 pastanagues
  • 12 carxofes
  • 8 salsifís
  • vi ranci
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • brou de pollastre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli salteu el gall tallat a trossos i salpebrat.

Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat ben petit.

Quan estigui tot ben ros, afegiu-hi el gall i el vi ranci, deixeu evaporar l'alcohol durant un parell de minuts, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja a foc mitjà.

A continuació, retireu el gall, poseu-lo en una altra cassola, coleu la salsa, afegiu-la a la cassola del gall i deixeu-ho coure una estona més.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els salsifis ja pelats i tallats a trossos i les carxofes tallades a quarts. Quan estiguin daurats, afegiu-los a la cassola del gall i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el gall, salseu-ho amb el suc de la cocció i poseu-hi els salsifis i les carxofes al costat.
Anar al contingut