Gall del Penedès amb dos coccions, salsa de vi negre i raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Torres
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta te propietats antioxidants, que ens defensen de les agressions externes, gracies al raïm i el vi negre.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 gall del Penedès
- 20 grans de raïm
- 150 g de tomàquet fregit
- 3 cebes
- 2 dl de vi negre
- 2 grans d'all
- llorer i romaní
- 30 g de sucre
- sal i pebre
- oli
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli salteu el gall tallat a trossos i ja salpebrat.
Quan estigui dauradet, retireu el gall i reserveu-lo en un plat. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba tallada a dauets, els alls laminats i el llorer. Quan estigui ben dauradet, poseu-hi el tomàquet fregit, remeneu-ho bé, afegiu-hi també les cuixes de gall, cobriu-les amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora i mitja, dues hores.
Mentrestant, poseu el sucre en un cassó. Quan comenci a estar daurat, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir.
A continuació, traieu les cuixes de gall de la cassola, coleu el suc, afegiu-lo al cassó de la reducció de vi negre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi el raïm i les cuixes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Finalment, talleu els pits del gall a rodanxes, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus, durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de pit, poseu-hi una cuixa al costat, salseu-ho tot amb la reducció i els grans de raïm i guarniu el plat amb una branca de romaní.
Quan estigui dauradet, retireu el gall i reserveu-lo en un plat. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba tallada a dauets, els alls laminats i el llorer. Quan estigui ben dauradet, poseu-hi el tomàquet fregit, remeneu-ho bé, afegiu-hi també les cuixes de gall, cobriu-les amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora i mitja, dues hores.
Mentrestant, poseu el sucre en un cassó. Quan comenci a estar daurat, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir.
A continuació, traieu les cuixes de gall de la cassola, coleu el suc, afegiu-lo al cassó de la reducció de vi negre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi el raïm i les cuixes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Finalment, talleu els pits del gall a rodanxes, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus, durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de pit, poseu-hi una cuixa al costat, salseu-ho tot amb la reducció i els grans de raïm i guarniu el plat amb una branca de romaní.