Galetes decorades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Bellera
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 25 galetes
- 420 g de farina
- 150 g de sucre de llustre
- 1 ou
- 225 g de mantega (a temperatura ambient)
- canyella
- sal
- Per decorar:
- 2 clares d'ou
- 400 g de sucre de llustre
- colorants
- aigua
PREPARACIÓ
Batem la mantega a temperatura ambient amb la batedora amb varetes, o l'aparell de varetes elèctriques (domèstic) durant uns segons a velocitat baixa, fins a aconseguir una massa sòlida.
Afegim el sucre de llustre a la mantega i ho barregem ben barrejat (també amb les varetes). Després hi afegim l'ou sencer i ho continuem batent.
Hi afegim uns quants pessics de sal i ho barregem. Ho reservem. Barregem a part, en un altre bol, la farina i la canyella.
Afegim la meitat de la farina barrejada amb la canyella a la barreja que havíem reservat, de mantega i ou. Ho batem un altre cop amb una mica més de potència.
Hi afegim la resta de farina i ho tornem a batre fins que aconseguim una barreja consistent, que se'ns va trencant. Posem farina sobre el marbre.
Col·loquem tota la massa sobre el marbre per poder-la acabar de pastar amb les mans, fins a aconseguir una massa uniforme. Estirem la massa amb l'ajuda del rodet.
Col·loquem la massa estirada en una safata que càpiga a la nevera. Ha de reposar 2 hores com a mínim.
Prescalfem el forn a 180 graus. Fem les galetes amb els diferents talladors (tallem 12 galetes).
Les posem al forn durant 10 minuts, o fins que vegem que agafen color. Les deixem refredar damunt una reixeta. Hem de deixar passar 24 hores abans de decorar-les.
Per fer la glaça, batem les dues clares amb la batedora, però sense deixar que es munti. Hi afegim el sucre de llustre i ho tornem a batre fins que quedi d'una consistència com una pasta de dents. Repartim la glaça en diversos bols, en funció de la decoració que vulguem fer i dels colors que necessitem.
A cadascun hi posem el color que vulguem/necessitem, per tenyir-la. Manualment, barregem cada bol a mà perquè s'unifiqui la glaça. Col·loquem les glaces en mànigues pastisseres.
Per decorar les galetes: primer el perímetre de la galeta (que farà de mur perquè no s'escapi la decoració interior)
Després, per aconseguir la glaça per decorar l'interior de la galeta, afegim aigua a la glaça ja elaborada.
Aquesta glaça amb una miqueta d'aigua també s'ha de tenyir, amb els colors que sigui, i posar-la en mànigues pastisseres.
Per poder menjar-les, només cal esperar uns quants minuts.
Afegim el sucre de llustre a la mantega i ho barregem ben barrejat (també amb les varetes). Després hi afegim l'ou sencer i ho continuem batent.
Hi afegim uns quants pessics de sal i ho barregem. Ho reservem. Barregem a part, en un altre bol, la farina i la canyella.
Afegim la meitat de la farina barrejada amb la canyella a la barreja que havíem reservat, de mantega i ou. Ho batem un altre cop amb una mica més de potència.
Hi afegim la resta de farina i ho tornem a batre fins que aconseguim una barreja consistent, que se'ns va trencant. Posem farina sobre el marbre.
Col·loquem tota la massa sobre el marbre per poder-la acabar de pastar amb les mans, fins a aconseguir una massa uniforme. Estirem la massa amb l'ajuda del rodet.
Col·loquem la massa estirada en una safata que càpiga a la nevera. Ha de reposar 2 hores com a mínim.
Prescalfem el forn a 180 graus. Fem les galetes amb els diferents talladors (tallem 12 galetes).
Les posem al forn durant 10 minuts, o fins que vegem que agafen color. Les deixem refredar damunt una reixeta. Hem de deixar passar 24 hores abans de decorar-les.
Per fer la glaça, batem les dues clares amb la batedora, però sense deixar que es munti. Hi afegim el sucre de llustre i ho tornem a batre fins que quedi d'una consistència com una pasta de dents. Repartim la glaça en diversos bols, en funció de la decoració que vulguem fer i dels colors que necessitem.
A cadascun hi posem el color que vulguem/necessitem, per tenyir-la. Manualment, barregem cada bol a mà perquè s'unifiqui la glaça. Col·loquem les glaces en mànigues pastisseres.
Per decorar les galetes: primer el perímetre de la galeta (que farà de mur perquè no s'escapi la decoració interior)
Després, per aconseguir la glaça per decorar l'interior de la galeta, afegim aigua a la glaça ja elaborada.
Aquesta glaça amb una miqueta d'aigua també s'ha de tenyir, amb els colors que sigui, i posar-la en mànigues pastisseres.
Per poder menjar-les, només cal esperar uns quants minuts.