Galetes de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general acostuma a ser molt calòrica, per això s'ha de consumir amb moderació, ocasionalment, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 g mantega
70 g de farina fluixa
50 g de sucre
25 g sucre llustre
19 g de midó de blat de moro
2 llimones
3 ous
vinagre
sal
PREPARACIÓ
- Posem 1 ou dins un pot amb aigua, vinagre i sal i ho posem a bullir 10 minuts
- Batem 2 ous en un bol i els blanquegem amb les varetes elèctriques i 50 g de sucre que anirem afegint.
- Ratllem una llimona en el bol i espremem el suc de mitja llimona. Ho colem per a evitar pinyols i fibres i ho guardem en un bol
- Afegim 30 g de mantega amb textura pomada i 4 g de midó de blat de moro. Ho barregem tot.
- Passem el contingut del bol a un pot i ho portem a ebullició tot remenant fins que tinguem una textura de crema.
- Ho passem tot a un tàper i ho deixem temperar
- Omplim un bol amb aigua mineral i uns glaçons i hi posem l'ou dur per tallar-li la cocció
- Tamisem en un bol 70 g de farina fluixa i 15 g de midó de blat de moro
- Afegim 70 g de mantega amb textura pomada, 25 g de sucre llustre i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem tot amb amb una llengua
- Pelem l'ou dur i guardem la clara en un tàper per a una altra recepta. Ratllem el rovell i l'afegim al bol. Ho remenem tot fins aconseguir una massa fina. Ho guardem a la nevera
- Posem la massa entre 2 papers parafinats i ho estirem amb un corró fins un gruix de 2mm. Ho congelem durant 45 minuts.
- Tallem la massa de galetes amb un tallapastes de 3,5 cm de diàmetre i les posem sobre una safata amb paper sulfurat
- Ho portem al forn que tindrem a 160º. Ho deixem durant 10 minuts i després ho temperem
- Recuperem de la nevera el tàper amb la crema i la remenem amb varetes manuals i omplim una mànega pastissera
- Posem la massa de les galetes en una safata i afegim la crema de llimona. Fem un sandvitx amb una altra galeta. Afegim sucre glass per sobre i ratlladura de llimona