Galetes de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general acostuma a ser molt calòrica, per això s'ha de consumir amb moderació, ocasionalment, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    100 g mantega

    70 g de farina fluixa

    50 g de sucre

    25 g sucre llustre

    19 g de midó de blat de moro

    2 llimones

    3 ous

    vinagre

    sal   

PREPARACIÓ

  1. Posem 1 ou dins un pot amb aigua, vinagre i sal i ho posem a bullir 10 minuts
  2. Batem 2 ous en un bol i els blanquegem amb les varetes elèctriques i 50 g de sucre que anirem afegint.
  3. Ratllem una llimona en el bol i espremem el suc de mitja llimona. Ho colem per a evitar pinyols i fibres i ho guardem en un bol
  4. Afegim 30 g de mantega amb textura pomada i 4 g de midó de blat de moro. Ho barregem tot.
  5. Passem el contingut del bol a un pot i ho portem a ebullició tot remenant fins que tinguem una textura de crema.
  6. Ho passem tot a un tàper i ho deixem temperar
  7. Omplim un bol amb aigua mineral i uns glaçons i hi posem l'ou dur per tallar-li la cocció
  8. Tamisem en un bol 70 g de farina fluixa i 15 g de midó de blat de moro
  9. Afegim 70 g de mantega amb textura pomada, 25 g de sucre llustre i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem tot amb amb una llengua
  10. Pelem l'ou dur i guardem la clara en un tàper per a una altra recepta. Ratllem el rovell i l'afegim al bol. Ho remenem tot fins aconseguir una massa fina. Ho guardem a la nevera
  11. Posem la massa entre 2 papers parafinats i ho estirem amb un corró fins un gruix de 2mm. Ho congelem durant 45 minuts.
  12. Tallem la massa de galetes amb un tallapastes de 3,5 cm de diàmetre i les posem sobre una safata amb paper sulfurat
  13. Ho portem al forn que tindrem a 160º. Ho deixem durant 10 minuts i després ho temperem
  14. Recuperem de la nevera el tàper amb la crema i la remenem amb varetes manuals i omplim una mànega pastissera
  15. Posem la massa de les galetes en una safata i afegim la crema de llimona. Fem un sandvitx amb una altra galeta. Afegim sucre glass per sobre i ratlladura de llimona