Galetes de conyac

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g xocolata blanca

    170 g de farina

    120 ml nata

    100 g mantega

    80 g sucre moscovat

    30 g sucre blanc

    30 ml mel de cap d'ase

    10 ml conyac

    6 fulles alfàbrega

    5 ml aigua de tarongina

    3 fulles de gelatina

    3 ml salsa tabasco

    1 cullerada de gingebre en pols

    1 llima

    Pebre negre

     

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem tamisant 170 g de farina en un bol
  2. En un pot hi pot posem: 30 ml de mel, 80 g sucre moscovat, 30 g de sucre blanc i 100 g de mantega.
  3. Ho posem a foc baix, remenant fins que es dissolgui i ho traiem del foc.
  4. Afegim la barreja de sucres al bol de la farina i hi afegim unacullerada de cafè de gingebre en pols i 10 ml de conyac.
  5. Ho integrem fins que la massa quedi ben homogènia.
  6. Tapem el bol amb paper de film i el guardem a la nevera 30 min.
  7. Passats els 30 minuts, recuperem la massa.
  8. Fem boletes de 35 grams cada una amb la massa i l'anirem col·locant sobre una safata de forn coberta amb paper sulfurat.
  9. Deixem que les boletes reposin 30 minuts a temperatura ambient.
  10. Amb el cul d'un ansat i amb les boletes cobertes per sobre i per sota amb paper sulfurat, les aixafem per donar-los forma de galeta. Després, les aixafem amb un corró per aplanar-les encara més.
  11. Recuperem la safata de la nevera i ho portem al forn 10 minuts a 180º.
  12. Passats els 10 minuts, traiem la safata de les galetes del forn i les deixem reposar.
  13. Posem un pot al foc amb 120 ml de nata, 5 ml d'aigua de tarongina, 3 ml de salsa tabasco, la pell d'una llima tallada i6 fulles alfàbrega.
  14. Ho infusionem tot plegat durant 30 minuts.
  15. Posem 3 fulles de gelatina en un bol amb aigua freda perquè s'hidratin.
  16. Si ja han passat 30 minuts des que hem fet la infusió amb l'alfàbrega i la nata, la tornem a posar al foc per escalfar-la.
  17. Escorrem les fulles de gelatina.
  18. Triturem amb un braç elèctric 200 g de xocolata blanca.
  19. Traiem del foc la infusió calenta i hi desfem les fulles de gelatina hidratades.
  20. Posem la barreja en el pot del braç elèctric amb la xocolata i ho triturem tot.
  21. Banyem les galetes amb la cobertura.
  22. Tirem pebre negre per sobre les galetes.
  23. Portem les galetes a la neveraper refredar-les i endurir la cobertura .
  24. Ho refredem durant 15 minuts a la nevera.
  25. Servim
Anar al contingut