Frittata de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest plat, acompanyat amb una mica de pa, pot conferir un plat únic, ja que conté verdures i ou, que ens aporten els nutrients necessaris per a un àpat equilibrat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g d'espinacs

  • 120 g de formatge parmesà
  • 8 ous
  • 4 cebes de Figueres 3 tomàquets secs en oli
  • 2 cebes tendres
  • 1 carbassó
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 1 llima
  • Un manat d'alfàbrega
  • 3 cullerades de iogurt grec
  • 3 cullerades de crema de formatge
  • Oli OVE
  • Sal
  • Piparres  envinagrades
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa en una safata petita de forn i hi escalivem 1 cabeça d'alls a 220º durant 30 minuts.
  2. Traiem els alls del forn i els deixem refredar.
  3. Tallem a brunesa 4 cebes de Figueres i les enrossim en una paella amb oli OVE.
  4. Tallem de qualsevol manera 200 g d'espinacs i un manat d'alfàbrega. Ho barregem en un bol.
  5. Pelem i tallem a brunesa 1 pebrot vermell. Ho reservem en el bol dels espinacs.
  6. Tallem a brunesa 1 carbassó , 2 cebes tendres i 3 tomàquets en oli. Ho afegim al bol i ho barregem.
  7. En un altre recipient posem 3 cullerades de iogurt grec, 3 de crema de formatge, unes gotes de suc de llima, sal i pebre. Ho barregem.
  8. Batem en un bol 8 ous i hi afegim 1  cullerada de mostassa de Dijon. Hem fet una crema agra.
  9. Afegim als ous la crema agra, hi munyim els alls escalivats i ho batem per integrar-ho tot.
  10. Posem les verdures del bol a la paella amb la ceba rossa i deixem durant 5 minuts perquè pugin els colors.
  11. Ratllem 120 g de formatge parmesà. Ho reservem.
  12. Afegim els ous a la paella i anem fent la frittata barrejant els ingredients amb una cullera de pal. Salpebrem.
  13. A mig fer la frittata afegim el formatge ratllat per sobre. Tapem la paella.
  14. Apaguem el foc, destapem la paella i deixem que la frittata acabi de quallar al nostre gust. Hi afegim per sobre unes piparres.

 

Anar al contingut