Frittata de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat, acompanyat amb una mica de pa, pot conferir un plat únic, ja que conté verdures i ou, que ens aporten els nutrients necessaris per a un àpat equilibrat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g d'espinacs
- 120 g de formatge parmesà
- 8 ous
- 4 cebes de Figueres 3 tomàquets secs en oli
- 2 cebes tendres
- 1 carbassó
- 1 cabeça d'alls
- 1 pebrot vermell
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 1 llima
- Un manat d'alfàbrega
- 3 cullerades de iogurt grec
- 3 cullerades de crema de formatge
- Oli OVE
- Sal
- Piparres envinagrades
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem sal grossa en una safata petita de forn i hi escalivem 1 cabeça d'alls a 220º durant 30 minuts.
- Traiem els alls del forn i els deixem refredar.
- Tallem a brunesa 4 cebes de Figueres i les enrossim en una paella amb oli OVE.
- Tallem de qualsevol manera 200 g d'espinacs i un manat d'alfàbrega. Ho barregem en un bol.
- Pelem i tallem a brunesa 1 pebrot vermell. Ho reservem en el bol dels espinacs.
- Tallem a brunesa 1 carbassó , 2 cebes tendres i 3 tomàquets en oli. Ho afegim al bol i ho barregem.
- En un altre recipient posem 3 cullerades de iogurt grec, 3 de crema de formatge, unes gotes de suc de llima, sal i pebre. Ho barregem.
- Batem en un bol 8 ous i hi afegim 1 cullerada de mostassa de Dijon. Hem fet una crema agra.
- Afegim als ous la crema agra, hi munyim els alls escalivats i ho batem per integrar-ho tot.
- Posem les verdures del bol a la paella amb la ceba rossa i deixem durant 5 minuts perquè pugin els colors.
- Ratllem 120 g de formatge parmesà. Ho reservem.
- Afegim els ous a la paella i anem fent la frittata barrejant els ingredients amb una cullera de pal. Salpebrem.
- A mig fer la frittata afegim el formatge ratllat per sobre. Tapem la paella.
- Apaguem el foc, destapem la paella i deixem que la frittata acabi de quallar al nostre gust. Hi afegim per sobre unes piparres.