Fricandó japonès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Topik, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El shitake és un bolet oriental amb reconegudes propietats beneficioses del sistema immunològicAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 patates
  • 150 g de ceba
  • 250 g de carn de vedella
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 400 cc d'aigua
  • 2 c/s de salsa de soja
  • 2 c/s de sucre
  • 2 c/s de sake
  • 2 c/s de mirin (vi dolç d'arròs)
  • caldo dashi en pols
  • 50 g de trompetes de la mort deshidratades
  • 50 g de shitakes (bolets xinesos) frescos
  • 8 talls d'arrel de lotus (“renkon”)
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la ceba i les patates en daus grossos i enrossiu-les alhora en una cassola amb una mica d'oli, durant uns cinc minuts. Seguidament, cobriu-ho d'aigua, afegiu-hi la salsa de soja, el mirin, una mica de sucre, el sake i una mica de dashi en pols i deixeu que arrenqui el bull.

Mentrestant, talleu els shitakes, saleu la carn i talleu-la a trossos no gaire gruixuts i reserveu-ho.

Quan tot el que hi ha a la cassola bulli, afegiu-hi els shitakes, les trompetes de la mort, l'arrel de lotus i la carn i deixeu-ho coure uns 45 minuts a foc mitjà. Mentre es va coent, aneu traient el greix que sura amb un cullerot.

I ja per acabar, serviu-ho en un plat fondo.
Anar al contingut