Fricandó japonès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adelf Morales
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Topik, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El shitake és un bolet oriental amb reconegudes propietats beneficioses del sistema immunològicAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 patates
- 150 g de ceba
- 250 g de carn de vedella
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 400 cc d'aigua
- 2 c/s de salsa de soja
- 2 c/s de sucre
- 2 c/s de sake
- 2 c/s de mirin (vi dolç d'arròs)
- caldo dashi en pols
- 50 g de trompetes de la mort deshidratades
- 50 g de shitakes (bolets xinesos) frescos
- 8 talls d'arrel de lotus (renkon)
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la ceba i les patates en daus grossos i enrossiu-les alhora en una cassola amb una mica d'oli, durant uns cinc minuts. Seguidament, cobriu-ho d'aigua, afegiu-hi la salsa de soja, el mirin, una mica de sucre, el sake i una mica de dashi en pols i deixeu que arrenqui el bull.
Mentrestant, talleu els shitakes, saleu la carn i talleu-la a trossos no gaire gruixuts i reserveu-ho.
Quan tot el que hi ha a la cassola bulli, afegiu-hi els shitakes, les trompetes de la mort, l'arrel de lotus i la carn i deixeu-ho coure uns 45 minuts a foc mitjà. Mentre es va coent, aneu traient el greix que sura amb un cullerot.
I ja per acabar, serviu-ho en un plat fondo.
Mentrestant, talleu els shitakes, saleu la carn i talleu-la a trossos no gaire gruixuts i reserveu-ho.
Quan tot el que hi ha a la cassola bulli, afegiu-hi els shitakes, les trompetes de la mort, l'arrel de lotus i la carn i deixeu-ho coure uns 45 minuts a foc mitjà. Mentre es va coent, aneu traient el greix que sura amb un cullerot.
I ja per acabar, serviu-ho en un plat fondo.