Fricandó de vedella amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i se'n pot menjar un cop per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de llata de vedella

    750 ml de brou de carn

    250 g de bolets

    25 g d'avellanes

    25 g d'ametlles

    2 cebes de Figueres

    2 tomàquets de penjar

    2 porros

    2 cullerada d'ametlla en pols

    1 xirivia

    1 nap

    1 cabeça d'alls

    1 branca d'api

    Vi ranci

    Vi negre

    Farigola llimonera

    Farigola

    Llorer

    Romaní

    Julivert

    Pebre

    Pebre blanc

    Farina

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem a la brunesa les verdures (cebes, api, xirivia, porros, nap).
  2. Tallem per la meitat una cabeça d'alls i la freguem per una cassola que ja tingui una mica d'oli OVE
  3. Incorporem les verdures tallades a la cassola per ordre: cebes, porros, xirivia, nap, la branqueta d'api i 7 branquetes de julivert, sense les tiges més gruixudes.
  4. Fem un farcellet amb farigola (si pot ser, llimonera), romaní i llorer. Ho incorporem a la cassola. Apugem el foc al màxim per aconseguir que les verdures s'enrosseixin una mica.
  5. Hi afegim una mica de vi negre i una mica més de vi ranci (més vi ranci que negre) i deixem que evapori l'alcohol. Deixem que les verdures s'enrosseixin del tot.
  6. Baixem el foc a punt mitjà, hi afegim 2 gots d'aigua mineral i deixem que faci xup-xup durant 10 minuts.
  7. Tallem la llata de vedella i l'aplanem fins que quedin làmines d'un centímetre de gruix (més o menys).
  8. Posem una paella gran amb una mica d'oli al foc.
  9. Salpebrem la carn i l'enfarinem. N'espolsem l'excés de farina i la fregim lleugerament. No cal fer-la gaire (després tindrà una segona cocció).
  10. La posem en una safata amb paper absorbent per evitar-ne l'excés d'oli.
  11. Afegim els 750 ml de brou de carn a la cassola on tenim les verdures, hi incorporem la carn, ho cobrim amb aigua i que faci xup-xup durant 30 minuts amb la cassola tapada. Si veiem que es queda sense aigua, n'hi podem afegir més.
  12. Netegem els bolets i els tallem.
  13. Un cop hagin passat els 30 minuts de cocció, incorporem els bolets a la cassola.
  14. Fem una picada amb avellanes, ametlles torrades i fumades, una miqueta de sal i dues cullerades d'ametlla en pols.
  15. Incorporem la picada a la cassola i la deixem al foc uns 5 minuts més.
  16. Ho servim amb una mica de farigola per sobre.

 

Anar al contingut