Fricandó de vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i se'n pot menjar un cop per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de llata de vedella
750 ml de brou de carn
250 g de bolets
25 g d'avellanes
25 g d'ametlles
2 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
2 porros
2 cullerada d'ametlla en pols
1 xirivia
1 nap
1 cabeça d'alls
1 branca d'api
Vi ranci
Vi negre
Farigola llimonera
Farigola
Llorer
Romaní
Julivert
Pebre
Pebre blanc
Farina
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem a la brunesa les verdures (cebes, api, xirivia, porros, nap).
- Tallem per la meitat una cabeça d'alls i la freguem per una cassola que ja tingui una mica d'oli OVE
- Incorporem les verdures tallades a la cassola per ordre: cebes, porros, xirivia, nap, la branqueta d'api i 7 branquetes de julivert, sense les tiges més gruixudes.
- Fem un farcellet amb farigola (si pot ser, llimonera), romaní i llorer. Ho incorporem a la cassola. Apugem el foc al màxim per aconseguir que les verdures s'enrosseixin una mica.
- Hi afegim una mica de vi negre i una mica més de vi ranci (més vi ranci que negre) i deixem que evapori l'alcohol. Deixem que les verdures s'enrosseixin del tot.
- Baixem el foc a punt mitjà, hi afegim 2 gots d'aigua mineral i deixem que faci xup-xup durant 10 minuts.
- Tallem la llata de vedella i l'aplanem fins que quedin làmines d'un centímetre de gruix (més o menys).
- Posem una paella gran amb una mica d'oli al foc.
- Salpebrem la carn i l'enfarinem. N'espolsem l'excés de farina i la fregim lleugerament. No cal fer-la gaire (després tindrà una segona cocció).
- La posem en una safata amb paper absorbent per evitar-ne l'excés d'oli.
- Afegim els 750 ml de brou de carn a la cassola on tenim les verdures, hi incorporem la carn, ho cobrim amb aigua i que faci xup-xup durant 30 minuts amb la cassola tapada. Si veiem que es queda sense aigua, n'hi podem afegir més.
- Netegem els bolets i els tallem.
- Un cop hagin passat els 30 minuts de cocció, incorporem els bolets a la cassola.
- Fem una picada amb avellanes, ametlles torrades i fumades, una miqueta de sal i dues cullerades d'ametlla en pols.
- Incorporem la picada a la cassola i la deixem al foc uns 5 minuts més.
- Ho servim amb una mica de farigola per sobre.