Fricandó de rap amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Saumell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tall de conill, Capellades
INGREDIENTS
- 4 talls de rap
- 12 cues de llagostins
- 400 g de siurenys
- 2 cullerades de mantega
- 1 copa de conyac
- sal i oli
- Per a la salsa:
- 1 ceba
- 4 tomàquets
- 1 fulla de llorer
- 3 pastanagues
- 1/2 l de brou de carn
- farina
PREPARACIÓ
Sofregiu la ceba tallada en una paella amb oli.
Quan s'hagi estovat una mica, afegiu-hi les pastanagues tallades i l'all picat i deixeu-ho sofregir una mica més. Finalment, afegiu-hi el llorer i el tomàquet tallat a trossos grossos. Quan estigui ben cuit, afegiu-hi la farina i remeneu-ho. Després, poseu-hi el brou calent i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Passeu-ho per un colador xinès.
A continuació, fregiu els bolets en una paella amb oli. I en una altra paella amb oli fregiu els llagostins pelats.
Mentrestant, enfarineu i saleu el rap i enrossiu-lo una mica en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, poseu el rap, els llagostins i els bolets en una paella. Afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Quan s'hagi apagat el foc, poseu-hi la salsa colada i deixeu-ho coure cinc minuts més. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega fora del foc, remeneu-ho bé i ja podreu emplatar-ho.
Quan s'hagi estovat una mica, afegiu-hi les pastanagues tallades i l'all picat i deixeu-ho sofregir una mica més. Finalment, afegiu-hi el llorer i el tomàquet tallat a trossos grossos. Quan estigui ben cuit, afegiu-hi la farina i remeneu-ho. Després, poseu-hi el brou calent i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Passeu-ho per un colador xinès.
A continuació, fregiu els bolets en una paella amb oli. I en una altra paella amb oli fregiu els llagostins pelats.
Mentrestant, enfarineu i saleu el rap i enrossiu-lo una mica en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, poseu el rap, els llagostins i els bolets en una paella. Afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Quan s'hagi apagat el foc, poseu-hi la salsa colada i deixeu-ho coure cinc minuts més. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega fora del foc, remeneu-ho bé i ja podreu emplatar-ho.