Focaccia de nous i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g farina de força
200 g avellana garapinyada
230 ml llet fresca
100 g xocolata
65 g mantega
15 g llevat de forner
15 g mel de romaní
8 nous
7 g sal
4 brins de safrà
2 ous mida S
Sucre morè
Romaní
Sal en escates
PREPARACIÓ
- Escalfem lleugerament en un pot 150 ml de llet fresca amb 4 brins de safrà. La llet no pot arribar als 40 graus. Un cop tèbia (a menys de 40 graus), traiem el pot del foc i hi dissolem 15 g de llevat de forner. Ho reservem.
- Posem al bol de la pastadora, fent un volcà, 350 g farina de força, 2 ous de mida petita i la llet amb safrà i el llevat. Ho pastem tot 5 minuts a velocitat lenta.
- Afegim a la pastadora 7 g de sal i 15 g de mel de romaní. Ho pastem 5 minuts més a velocitat lenta.
- Mentrestant, tallem a quadradets 65 g de mantega freda i obrim 8 nous.
- Afegim la mantega tallada a quadradets i les 8 nous pelades. Ho pastem tot un minut.
- Traiem el bol de la pastadora, tapem el pastó amb un drap; deixem que reposi 30 minuts.
- Untem una planxa de forn amb mantega. Traiem el pastó de la pastadora i l'estenem sobre la planxa d'inox. Deixem que fermenti uns 40 minuts (fins que dobli el volum), i a mitja fermentació pintarem el pastó amb mantega desfeta i l'empolvorem amb sucre morè.
- Posem la focaccia fermentada al forn, 20 minuts, a 170 graus.
- Deixem la focaccia sobre una reixeta perquè redueixi la temperatura.
- Mentrestant, aprofitem per fer el praliné d'avellana. Escalfem suaument, en un pot inox, 80 ml de llet i una branqueta de romaní.
- Mentrestant, posem dins el got batedor 200 g d'avellanes garapinyades i les piquem fins que es converteixin en una pasta.
- Afegim al got batedor 100 g de xocolata i la llet amb romaní colada. Ho triturem tot i ho reservem.
- Acabem la focaccia untant-la amb praliné d'avellana i escates de sal.