Flaons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Mesón del pastor, Morella

INGREDIENTS

  • 280 g de farina
  • 130 g d'oli d'oliva
  • 70 g d'aiguardent
  • 80 g de sucre
  • 1 ou
  • canyella en pols Per al farcit:
  • 100 g de formatge fresc
  • 50 g d'ametlla mòlta
  • 50 g de sucre
  • un polsim de canyella

PREPARACIÓ

D'entrada, feu la pasta. En un bol, barregeu amb les mans l'oli, l'aiguardent i el sucre, fins que el sucre es desfaci del tot.
Tot seguit, aneu-hi tirant la farina, sense deixar de remenar. Treballeu la pasta fins que tingui la textura adequada, no ha de ser gaire dura. Quan tingueu la pasta a punt, deixeu-la reposar 5 minuts. Mentrestant, feu el farcit. Aixafeu el formatge fresc amb una forquilla, i barregeu-hi el sucre, l'ametlla mòlta i una mica de canyella en pols, al vostre gust. Seguiu treballant la pasta, feu-ne boles, estireu-les, i al damunt, poseu-hi el farcit. Emboliqueu el farcit amb la pasta, i feu-hi un cordó al voltant doblegant les vores. Passeu els flaons primer per ou, i després per una barreja de canyella i sucre. I ja per acabar, poseu-los en una safata, i coeu-los al forn, a 150 graus i durant 5-10 minuts.
Anar al contingut